Príprava čučoriedkového koláča s posýpkou je veľmi jednoduchá. Tu je recept:
Suroviny:
- 2 šálky čučoriedok
- 1 ½ šálky múky
- 1 ½ čajovej lyžičky prášku do pečiva
- ½ lyžičky soli
- ½ šálky masla (rozpusteného)
- 1 šálka cukru
- 2 vajcia
- 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
- ½ šálky mlieka
- Posýpka (na výber, môžete použiť napríklad mandľovú, vlašskú orechovú alebo kakaovú posýpku)
Čučoriedkový koláč s posýpkou
Postup:
- Predhrejte si rúru na 180 °C a vymastite si a vysypte plech na pečenie.
- V malom mise zmiešajte múku, prášok do pečiva a soľ.
- V inej miske zmiešajte maslo a cukor, kým sa nezjednotia. Potom pridajte vajcia a vanilkový extrakt a znovu premiešajte.
- Pomaly pridajte suchú zmes z prvej misky do zmesi s maslom, pridajte aj mlieko a dôkladne premiešajte, kým nevznikne hladké cesto.
- Na konci pridajte čučoriedky a opatrne ich premiešajte do cesta, aby ste ich nerozbili.
- Cesto nalejte na vymastený a vysypaný plech a hladko rozotrite.
- Posypte cesto posýpkou podľa vlastného výberu. Môžete použiť štedré množstvo, aby sa vytvorila krásna vrstva po upečení.
- Pečte v predhriatej rúre približne 35 – 40 minút alebo kým koláč nezmätne zlato hnedú farbu a stred nie je tekutý.
- Nechajte koláč vychladnúť a potom ho môžete podávať. Dobrú chuť!
Tento recept vám pomôže vytvoriť skvelý čučoriedkový koláč s chrumkavou posýpkou. Môžete si ho vychutnať ako sviatočný dezert alebo ho podávať kávou či čajom.