Príprava čučoriedkového koláča s posýpkou je veľmi jednoduchá. Tu je recept:

Suroviny:

  • 2 šálky čučoriedok
  • 1 ½ šálky múky
  • 1 ½ čajovej lyžičky prášku do pečiva
  • ½ lyžičky soli
  • ½ šálky masla (rozpusteného)
  • 1 šálka cukru
  • 2 vajcia
  • 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
  • ½ šálky mlieka
  • Posýpka (na výber, môžete použiť napríklad mandľovú, vlašskú orechovú alebo kakaovú posýpku)

 

Čučoriedkový koláč s posýpkou

Postup:

  1. Predhrejte si rúru na 180 °C a vymastite si a vysypte plech na pečenie.
  2. V malom mise zmiešajte múku, prášok do pečiva a soľ.
  3. V inej miske zmiešajte maslo a cukor, kým sa nezjednotia. Potom pridajte vajcia a vanilkový extrakt a znovu premiešajte.
  4. Pomaly pridajte suchú zmes z prvej misky do zmesi s maslom, pridajte aj mlieko a dôkladne premiešajte, kým nevznikne hladké cesto.
  5. Na konci pridajte čučoriedky a opatrne ich premiešajte do cesta, aby ste ich nerozbili.
  6. Cesto nalejte na vymastený a vysypaný plech a hladko rozotrite.
  7. Posypte cesto posýpkou podľa vlastného výberu. Môžete použiť štedré množstvo, aby sa vytvorila krásna vrstva po upečení.
  8. Pečte v predhriatej rúre približne 35 – 40 minút alebo kým koláč nezmätne zlato hnedú farbu a stred nie je tekutý.
  9. Nechajte koláč vychladnúť a potom ho môžete podávať. Dobrú chuť!

Tento recept vám pomôže vytvoriť skvelý čučoriedkový koláč s chrumkavou posýpkou. Môžete si ho vychutnať ako sviatočný dezert alebo ho podávať kávou či čajom.

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *