Banánový koláč s pudingom

Dôležité: Toto je jednoduchý recept na banánový koláč s pudingom.

Suroviny:

  • 2 zrelé banány
  • 200 g hladkej múky
  • 150 g práškového cukru
  • 100 g masla
  • 3 vajcia
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 balíček pudingovej zmesi (ochutený príchuťou podľa vlastného výberu)
  • 500 ml mlieka

 

Banánový koláč s pudingom

Postup:

  1. Predohrejte rúru na 180 °C. Pripravte si koláčovú formu a vymastite ju maslom alebo vložte papierom na pečenie.
  2. Banány olúpte a rozmixujte ich na jemnú hmotu v mixéri alebo vidličkou.
  3. V miske zmiešajte múku, práškový cukor a vanilkový cukor.
  4. Pridajte maslo a vajcia a dôkladne premiešajte, až kým nevznikne hladké cesto.
  5. Vlejte cesto do pripravenej formy a pečte približne 25 – 30 minút, alebo kým koláč nezhnedne a neupiecete ho.
  6. Po vybratí koláča z rúry nechajte ho vychladnúť na mriežke.
  7. Medzitým pripravte puding podľa návodu na obale zmesi, použite 500 ml mlieka. Nechajte ho vychladnúť podľa návodu.
  8. Keď je koláč dostatočne vychladnutý, nalejte naň puding.
  9. Koláč môžete ozdobiť nastrúhanou čokoládou alebo drobnými kúskami ovocia.
  10. Nechajte koláč trochu odpočinúť v chladničke, aby sa puding zhustol.
  11. Nakoniec si nakrájajte šľahačku a podávajte.

Dobrú chuť! Ak máte akékoľvek ďalšie otázky, stačí sa opýtať.

 

2)

Ingrediencie:

Na cesto:

  • 200 g hladkej múky
  • 100 g cukru
  • 1 prášok do pečiva
  • 2 veľké vajcia
  • 100 ml slnečnicového oleja
  • 150 ml mlieka
  • 1 čajová lyžička vanilkového extraktu

Na pudingovú vrstvu:

  • 1 balenie vanilkového pudingu (40 g)
  • 500 ml mlieka
  • 100 g cukru
  • 2-3 zrelé banány

Na dozdobenie:

  • Šľahačka (voliteľné)
  • Kakao alebo čokoládové hobliny (voliteľné)

Postup:

  1. Príprava cesta:

    • Predhrejte rúru na 180 °C.
    • Vo veľkej mise zmiešajte hladkú múku, cukor a prášok do pečiva.
    • V inej miske spojte vajcia, olej, mlieko a vanilkový extrakt. Dobre premiešajte.
    • Tekutú zmes pridajte do suchej zmesi a miešajte, kým nevznikne hladké cesto.
  2. Pečenie cesta:

    • Cesto nalejte do vymastenej a múkou vysypanej formy (napr. 20×30 cm).
    • Pečte v predhriatej rúre asi 25-30 minút, alebo kým cesto nie je zlatohnedé a v strede nezostane suché (vyskúšajte špajdľou).
    • Po upečení nechajte vychladnúť.
  3. Príprava pudingu:

    • V menšom hrnci priveďte k varu 500 ml mlieka. V miske zmiešajte zvyšných 100 ml mlieka so 100 g cukru a pudingom, aby sa vytvorila hladká zmes.
    • Keď mlieko začne vrieť, pridajte do neho pudingovú zmes a neustále miešajte, kým puding nezhustne. Následne ho odstavte z plameňa.
  4. Zostavenie koláča:

    • Vychladnuté cesto jednoducho prekrojte na polovicu (ak použiť naozaj hrubé cesto, nie je nutné).
    • Na spodnú časť cesta rovnomerne rozotrite teplý puding a naň naukladajte plátky banánov.
    • Priklopte druhou časťou cesta.
  5. Dozdobenie:

    • Koláč môžete dozdobiť šľahačkou a posypať kakaom alebo čokoládovými hoblinami podľa chuti.
  6. Podávanie:

    • Nechajte koláč schladiť v chladničke aspoň na 1 hodinu, aby sa chute spojili. Potom nakrájajte na porcie a podávajte.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *