Rebarborový koláč s posýpkou

Recept na rebarborový koláč s posýpkou ako od mojej maminky.

Ingrediencie:

  • 250 g hladkej múky
  • 150 g masla (izbovej teploty)
  • 100 g cukru
  • 1 vajce
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • štipka soli
  • 500 g rebarborového kompótu
  • 50 g strúhaného makového semienka
  • 50 g strúhaného tvarohu
  • 2 lyžice citrónovej šťavy

 

Rebarborový koláč s posýpkou

Postup:

  1. Vo veľkej miske zmiešajte múku, cukor, soľ, vanilkový extrakt a vajce. Postupne pridávajte maslo a miesťte, až kým nedostanete cesto.
  2. Cesto rozdelte na dve rovnaké časti. Jednu časť cesta vložte do chladničky na 30 minút.
  3. Medzitým zmiešajte rebarborový kompót, citrónovú šťavu, strúhaný tvaroh a strúhané makové semienka.
  4. Predhrejte rúru na 180 °C.
  5. Vymažte a vysypte plech na pečenie. Vyberte z chladničky druhú časť cesta a rozvaľujte ho do veľkosti plechu.
  6. Preložte rozvaľované cesto do plechu a pečte ho v predhriatej rúre asi 10 minút, alebo kým nezačne jemne zlatieť.
  7. Vyberte plech z rúry a roztavte na cesto zmes z rebarborového kompótu.
  8. Vyberte z chladničky druhú časť cesta a nastrúhajte ju na povrch rebarborovej zmesi.
  9. Koláč pečte v rúre asi 30-35 minút, kým posýpka nezhnedne.
  10. Nechajte koláč vychladnúť pred podávaním a potom si vychutnajte túto lahodnú rebarborovú pochúťku s posýpkou!

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *