Jablkový koláč s posýpkou – po slovensky
Ingrediencie:
- 3 jablká (olúpané a nastrúhané)
- 2 šálky hladkej múky
- 1 1/2 šálky cukru
- 1/2 šálky masla (rozpusteného)
- 2 vajcia
- 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
- 2 čajové lyžičky prášku do pečiva
- štipka soli
- posýpka (mletá škorica, hnedý cukor a vlašské orechy)
Jablkový koláč s posýpkou
Postup:
- Troubu predhrejeme na 180 °C a plech na koláč vymastíme maslom.
- V malej miske zmiešame múku, cukor, prášok do pečiva a štipku soli.
- Pridáme rozpustené maslo, vajcia a vanilkový extrakt. Všetko dôkladne premiešame, až kým nevznikne jednotná hmota.
- Teraz pridáme nastrúhané jablká a znovu premiešame, aby sa jablká dostali do celej zmesi.
- Vymasteným plechom na koláč rozotrieme pripravenú zmes a vyrovnáme povrch.
- Na vrch posypeme zmesou z mletej škorice, hnedého cukru a nasekaných vlašských orechov.
- Koláč pečieme v predhriatej rúre asi 40-45 minút, alebo kým nie je zlatistý a vnútro je pečené.
- Necháme vychladnúť a ak chcete, môžete ho ešte posypať práškovým cukrom pre lepší vzhľad.
- Koláč podávame a môžeme si ho vychutnať s kávou alebo čajom.
Tento jablkový koláč s posýpkou je dokonalým sladkým potešením pre rodinné oslavy alebo len tak na pochúťku. Dúfam, že si ho vychutnáte!