Jablkový koláč s posýpkou – po slovensky

Ingrediencie:

  • 3 jablká (olúpané a nastrúhané)
  • 2 šálky hladkej múky
  • 1 1/2 šálky cukru
  • 1/2 šálky masla (rozpusteného)
  • 2 vajcia
  • 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
  • 2 čajové lyžičky prášku do pečiva
  • štipka soli
  • posýpka (mletá škorica, hnedý cukor a vlašské orechy)

 

Jablkový koláč s posýpkou

Postup:

  1. Troubu predhrejeme na 180 °C a plech na koláč vymastíme maslom.
  2. V malej miske zmiešame múku, cukor, prášok do pečiva a štipku soli.
  3. Pridáme rozpustené maslo, vajcia a vanilkový extrakt. Všetko dôkladne premiešame, až kým nevznikne jednotná hmota.
  4. Teraz pridáme nastrúhané jablká a znovu premiešame, aby sa jablká dostali do celej zmesi.
  5. Vymasteným plechom na koláč rozotrieme pripravenú zmes a vyrovnáme povrch.
  6. Na vrch posypeme zmesou z mletej škorice, hnedého cukru a nasekaných vlašských orechov.
  7. Koláč pečieme v predhriatej rúre asi 40-45 minút, alebo kým nie je zlatistý a vnútro je pečené.
  8. Necháme vychladnúť a ak chcete, môžete ho ešte posypať práškovým cukrom pre lepší vzhľad.
  9. Koláč podávame a môžeme si ho vychutnať s kávou alebo čajom.

Tento jablkový koláč s posýpkou je dokonalým sladkým potešením pre rodinné oslavy alebo len tak na pochúťku. Dúfam, že si ho vychutnáte!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *