Korenené pikantné kura na grile s exotickou salsou

Chcete si dopriať niečo skutočne výnimočné a osviežiť svoje chuťové poháriky? Táto lahodná kombinácia pikantného grilovaného kura s exotickou salsou vám prinesie nové chute a vône priamo do vašej kuchyne.

Korenie dodáva kuraciemu mäsu úžasný náboj a exotická salsa s ovocím a zázvorom oživí každé sústo. Toto jedlo je dokonalým spoločníkom pre letné grilovačky alebo večeru s priateľmi. Pusťte sa do prípravy a nechajte sa očariť touto vzrušujúcou chuťovou paletou!

Recept:

Suroviny:

– 4 kuracie stehná a 4 kuracie prsia
– 2 lyžice sušenej papriky
– 1 lyžička mletej rasce
– 1 lyžička mletého koriandra
– 1 lyžička mletej čiernej rasce
– 1/2 lyžičky mletej červenej papriky
– Soľ a čierne korenie podľa chuti
– 2 pomaranče
– 1 limetka
– 1 malá jahoda
– 1/2 šálky čerstvých klinčekov
– 1 červená cibuľa
– 1 paradajka
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 palička zázvoru
– 1 červená chilli papričky (voliteľné pre extra pálivosť)
– 1/4 šálky čerstvej petržlenovej vňate
– 2 lyžice olivového oleja

Postup:

1. V miske zmiešajte sušenú papriku, mletú rasce, koriandr, čiernu rasce, mletú červenú papriku, soľ a čierne korenie. Očistite a osušte kuracie mäso a dôkladne ho potrite koreninovým zmesou.

2. Pripravte salsu: Pomaranče a limetku olúpte a pokrájajte na malé kocky. Jahodu, klinčeky, cibuľu, paradajku a cesnak jemne nasekajte. Zázvor očistite a najemno nastrúhajte. Všetky ingrediencie pre salsu vložte do misky, pridajte nadrobno nakrájanú červenú chilli papričku (ak chcete salsu pálivejšiu) a jemne premiešajte. Nakoniec vmiešajte nasekanú petržlenovú vňať a olivový olej.

3. Rozohrievajte gril na strednú teplotu. Položte kuracie mäso na gril a grilujte 25-30 minút, pravidelne obracajte, kým nebude mäso prežarené.

4. Podávajte pikantné grilované kura s trochou exotickej salsy na tanieri. Môžete ho doplniť ľubovoľnou obľúbenou prílohou, napríklad zemiakovým šalátom alebo grilovanou zeleninou.

Nechajte sa zlákať touto nezabudnuteľnou kombináciou chutí a vychutnajte si každé sústo tohto kuracieho jedla s exotickou salsou!

 

2) Korenené pikantné kura na grile s exotickou salsou

Suroviny:

  • 4 kurčacie prsia, očistené
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 2 čajové lyžičky mletej papriky
  • 1 čajová lyžička kajenského korenia
  • 1 čajová lyžička mletej korenia z harissy
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti

Exotická salsou:

  • 1 veľká manga, olúpaná, zbavená jadra a nakrájaná na malé kocky
  • 1 červená cibuľa, jemne nakrájaná
  • 1 červená paprika, zbavená semien a nakrájaná na malé kocky
  • 1 zelená paprika, zbavená semien a nakrájaná na malé kocky
  • 1 jalapeňo paprika, jemne nasekaná (odstráňte semienka pre miernejšiu chuť)
  • Čerstvý koriander a petržlen na dochutenie
  • 2 lyžice olivového oleja
  • Šťava z 2 limetiek
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti

 

  1. V miske zmiešajte olivový olej, mletú papriku, kajenské korenie, korenie z harissy, soľ a čierne korenie. Túto korenenú pastu natrieme na očistené kurčacie prsia a necháme ich marinovať v chladničke aspoň 1 hodinu, ideálne však cez noc, aby sa chute dôkladne prenikli.
  2. Predhrejte gril na stredne vysokú teplotu.
  3. Kurčacie prsia odkvapkajte od nadbytočnej marinády a ugrilujte ich približne 6-8 minút z oboch strán, kým nebudú vnútri dobre prepečené a vonkajšok získajú peknú zlatohnedú farbu.
  4. Počas grilovania kurčiat pripravte exotickú salsu. V mise zmiešajte nakrájanú mangu, červenú cibuľu, červenú a zelenú papriku, jalapeňo papriku a nasekané bylinky.
  5. Pridajte olivový olej a šťavu z limetiek do salsy. Ochutnajte soľou a čiernym korením, prípadne pridajte viac byliniek podľa chuti.
  6. Podávajte ugrilované korenené kurča s exotickou salsou na vrchu. Môžete ho doplniť plátkami limetky a ďalšími bylinkami na ozdobu.

Táto úprava klasického receptu pridáva záhadnú korenenosť a exotický nádych k obľúbenému jedlu. Užite si ho so skvelou exotickou salsou, ktorá dodáva osviežujúci a pikantný kontrast k mäsu!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *