Ak si prajete pripraviť mletý rezeň na prírodno, budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

  • 500 gramov mletej bravčovej múčky
  • 1 malá cibuľa, jemne nasekaná
  • 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
  • 1 vajce
  • 1 lyžička hladkej múky alebo strúhanky (pre väzivosť)
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • Lyžica rastlinného oleja alebo masla na opiecenie

 

Mletý rezeň na prírodno

Postup:

  1. V miske zmiešajte mletú múčku, cibuľu, cesnak, vajce, múku alebo strúhanku, soľ a korenie. Dôkladne premiešajte, až kým sa všetky ingrediencie nespoja.
  2. Vytvarujte zmes do tvaru placki alebo kúlia a nechajte ju odpočinúť niekoľko minút, aby sa ingrediencie prenikli.
  3. Na rozohriatom oleji alebo v rozpustenom masle opiecť mleté rezeňe z oboch strán, až kým sa nezohnednú a netvorí sa na nich pekná zlatohnedá kôrka.
  4. Podávajte mleté rezeňe teplé s prílohou podľa vlastnej preferencie, ako napríklad zemiaková kaša, ryža alebo zelenina.

Ak preferujete určité prílohy alebo ďalšie ingrediencie, neváhajte ich pridať podľa svojho gusta. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *