Recept: Bravčová pečienka so slaninou a jabĺčkom

Suroviny:

  • 500 g bravčovej pečienky
  • 150 g slaniny
  • 2 jablká
  • 1 veľká cibuľa
  • soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
  • mletá paprika
  • olej na vyprážanie

 

 Bravčová pečienka so slaninou a jabĺčkom

Postup:

  1. Bravčovú pečienku si najprv očistíme od prípadných blanoviek a dobre osušíme kuchynským papierom.
  2. Na kocky nakrájame slaninu a jablká. Cibuľu jemne nakrájame na polkolečká.
  3. Vo veľkej panvici rozpálime olej a orestujeme na ňom cibuľu, slaninu a nakrájané jablká, kým cibuľa nezíská zlatistú farbu.
  4. Medzitým pečienku nakrájame na tenké plátky a opražíme na panvici z oboch strán, kým nezískajú zlatistú farbu.
  5. Plátky pečienky osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a mletou paprikou podľa chuti.
  6. V panvici s cibuľou, slaninou a jablkami umiestnime plátky opraženej pečienky a dusíme ich spolu ešte pár minút, kým sa pečienka dobre prepečie a jablká zmäknú.
  7. Podávame teplé a podľa chuti môžeme pridať prílohu ako zemiaky alebo ryžu.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *