Ak hľadáte recept na zapekané kuracie mäso s ananasom po slovensky, tu máte jeden návod:
Suroviny:
- 4 kúsky kuracieho mäsa
- 4 plátky ananásu (čerstvého alebo konzervovaného)
- 4 plátky šunky
- 4 plátky syra (napr. eidam, čedar alebo plátky mini Babybel)
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 lyžička papriky
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
Zapekané kuracie mäso s ananásom
Postup:
- Kuracie mäso opláchnite a osušte pomocou papierových uterákov. Prekrojte ho z jednej strany, tak aby vznikli “košíčky”, do ktorých budete napĺňať ingrediencie.
- Kuracie mäso posypte soľou, čiernym korením a paprikou zo všetkých strán.
- Každý “košíčok” kuracieho mäsa naplňte plátkom ananásu, šunky a syrom. Môžete pridať aj pretlačený cesnak pre intenzívnejšiu chuť.
- Mäso položte na plech vyložený papierom na pečenie.
- Predhrejte rúru na 180 °C a mäso pečte približne 25-30 minút, alebo kým je mäso dobre prepečené a syr sa roztopí a získá zlatistú farbu.
- Podávajte s prílohou podľa vlastného výberu, napríklad s ryžou, zemiakmi alebo zeleninovým šalátom.
Dúfam, že vám tento recept dodáva inšpiráciu! Dobrú chuť!