Ak hľadáte recept na zapekané kuracie mäso s ananasom po slovensky, tu máte jeden návod:

Suroviny:

  • 4 kúsky kuracieho mäsa
  • 4 plátky ananásu (čerstvého alebo konzervovaného)
  • 4 plátky šunky
  • 4 plátky syra (napr. eidam, čedar alebo plátky mini Babybel)
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžička papriky
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti

 

Zapekané kuracie mäso s ananásom

Postup:

  1. Kuracie mäso opláchnite a osušte pomocou papierových uterákov. Prekrojte ho z jednej strany, tak aby vznikli “košíčky”, do ktorých budete napĺňať ingrediencie.
  2. Kuracie mäso posypte soľou, čiernym korením a paprikou zo všetkých strán.
  3. Každý “košíčok” kuracieho mäsa naplňte plátkom ananásu, šunky a syrom. Môžete pridať aj pretlačený cesnak pre intenzívnejšiu chuť.
  4. Mäso položte na plech vyložený papierom na pečenie.
  5. Predhrejte rúru na 180 °C a mäso pečte približne 25-30 minút, alebo kým je mäso dobre prepečené a syr sa roztopí a získá zlatistú farbu.
  6. Podávajte s prílohou podľa vlastného výberu, napríklad s ryžou, zemiakmi alebo zeleninovým šalátom.

Dúfam, že vám tento recept dodáva inšpiráciu! Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *