Ak hľadáte recept na vynikajúce kuracie rezne s lečom, tu je jednoduchý a chutný spôsob, ako ich pripraviť:
Suroviny:
- 4 tenké kuracie prsia
- Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
- 1/2 šálky múky
- 2 vajcia, rozšľahané
- 1 šálka strúhanky
- 4 polievkové lyžice olivového oleja
- 1 cibuľa, nakrájaná na tenké prúžky
- 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
- 1 pohár leča, prepláchnutá vodou
- 2 poháre zeleninového vývaru
- 1 lyžička marsaly
- Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
- 2 polievkové lyžice nasekaného čerstvého petržlenu
Vynikajúce kuracie rezne s lečom
Postup:
- Kuracie prsia nakrájajte na tenké rezy a osolte ich z oboch strán. Potom ich okorenite čerstvo mletým čiernym korením podľa chuti.
- V jednej miske si pripravte tri mise: v jednej múku, v druhej rozšľahané vajcia a v tretej strúhanku.
- Verte rezance najskôr do múky, potom ich ponorte do rozšľahaných vajec a na záver ich obaľte vo strúhanku.
- Na panvici si zahrejte 2 polievkové lyžice olivového oleja. Vyprážajte kuracie rezy po jednom alebo po dvoch, až kým sa nezískajú zlatistú farbu. Preložte ich na taniere s kuchynským papierom na vsiaknutie prebytočného oleja.
- Na tej istej panvici zohrejte zvyšný olivový olej. Pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak a opražte ich do mäkka.
- Pridajte lečo a miešajte asi 1-2 minúty. Potom pridajte zeleninový vývar, marsalu, soľ a čerstvo mleté čierne korenie.
- Nechajte varítko pod pokrievkou asi 15-20 minút, kým lečo nezmäkne a zmes sa osohne. Ak je potrebné, pridajte trochu vody na dosiahnutie požadovanej konzistencie.
- Do hotového leča vhoďte kuracie rezy a prehrievajte asi 2-3 minúty.
- Podávajte s čerstvým nasekaným petržlenom posypaným na vrch.
Dúfam, že si pochutnáte na týchto vynikajúcich kuracích rezňoch s lečom! Dobrú chuť!