Ak hľadáte recept na vynikajúce kuracie rezne s lečom, tu je jednoduchý a chutný spôsob, ako ich pripraviť:

Suroviny:

  • 4 tenké kuracie prsia
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • 1/2 šálky múky
  • 2 vajcia, rozšľahané
  • 1 šálka strúhanky
  • 4 polievkové lyžice olivového oleja
  • 1 cibuľa, nakrájaná na tenké prúžky
  • 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
  • 1 pohár leča, prepláchnutá vodou
  • 2 poháre zeleninového vývaru
  • 1 lyžička marsaly
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • 2 polievkové lyžice nasekaného čerstvého petržlenu

 

Vynikajúce kuracie rezne s lečom

Postup:

  1. Kuracie prsia nakrájajte na tenké rezy a osolte ich z oboch strán. Potom ich okorenite čerstvo mletým čiernym korením podľa chuti.
  2. V jednej miske si pripravte tri mise: v jednej múku, v druhej rozšľahané vajcia a v tretej strúhanku.
  3. Verte rezance najskôr do múky, potom ich ponorte do rozšľahaných vajec a na záver ich obaľte vo strúhanku.
  4. Na panvici si zahrejte 2 polievkové lyžice olivového oleja. Vyprážajte kuracie rezy po jednom alebo po dvoch, až kým sa nezískajú zlatistú farbu. Preložte ich na taniere s kuchynským papierom na vsiaknutie prebytočného oleja.
  5. Na tej istej panvici zohrejte zvyšný olivový olej. Pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak a opražte ich do mäkka.
  6. Pridajte lečo a miešajte asi 1-2 minúty. Potom pridajte zeleninový vývar, marsalu, soľ a čerstvo mleté čierne korenie.
  7. Nechajte varítko pod pokrievkou asi 15-20 minút, kým lečo nezmäkne a zmes sa osohne. Ak je potrebné, pridajte trochu vody na dosiahnutie požadovanej konzistencie.
  8. Do hotového leča vhoďte kuracie rezy a prehrievajte asi 2-3 minúty.
  9. Podávajte s čerstvým nasekaným petržlenom posypaným na vrch.

Dúfam, že si pochutnáte na týchto vynikajúcich kuracích rezňoch s lečom! Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *