Kuracie stehná v alobale recept

Samozrejme! Tu je recept na kuracie stehná v alobale:

Potrebné suroviny:

  • 4 kuracie stehná
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 2 strúčiky cesnaku, jemne nakrájané
  • 1 cibuľa, nakrájaná na tenké kolieska
  • 1 červená capsica, nakrájaná na tenké prúžky
  • 1 zelená capsica, nakrájaná na tenké prúžky
  • 1 žltá capsica, nakrájaná na tenké prúžky
  • 2 plechovky paradajkových kociek
  • 1 lyžička sušeného oregana
  • soľ a korenie podľa chuti

 

Kuracie stehná v alobale recept

Postup:

  1. Rozohrejte olivový olej v hrnci alebo hrnci na varenie. Pridajte cesnak a cibuľu a orestujte ich, kým sa nezmäknú a nezačnú sa zlatisto farbiť.
  2. Pridajte kuracie stehná do hrnca a opražte ich z každej strany, kým sa zovňajšok nezhnedne.
  3. Pridajte prúžky papriky do hrnca a opražte ich spolu s kuracím mäsom. Pokračujte v miešaní, kým sa paprika začne zmäknúť.
  4. Pridajte paradajky do hrnca a premiešajte. Privedieme k varu a potom znížime teplotu na stredne nízku. Pridajte sušený oregano, soľ a korenie podľa chuti.
  5. Pokryte hrniec a nechajte dusiť kuracie stehná v alobale asi 45-60 minút, alebo kým nie je mäso mäkké a šťavnaté.
  6. Podávajte kuracie stehná v alobale s prílohou, ako je ryža, zemiaky alebo cestoviny.

Dúfam, že budete mať radosť z tohto chutného receptu na kuracie stehná v alobale! Dobrú chuť!

 

2)

Ingrediencie:

  • 4 kuracie stehná (s kosťou a kožou)
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 1 cibuľa
  • 2-3 zemiaky
  • 1 čajová lyžička sušenej bazalky
  • 1 čajová lyžička papriky (sladkej alebo pikantnej podľa chuti)
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 3-4 lyžice olivového oleja
  • Hliníková fólia

Postup:

  1. Príprava ingrediencií:

    • Rúru predhrejte na 200 °C.
    • Cesnak ošúpte a posekajte na jemno. Cibuľu nakrájajte na polkolieska a zemiaky na tenké plátky.
  2. Marinovanie kuracích stehien:

    • V miske zmiešajte olivový olej, cesnak, cibuľu, bazalku, papriku, soľ a čierne korenie. Pridajte kuracie stehná a dôkladne ich obalte v marináde. Nechajte aspoň 30 minút odpočívať, ideálne však na niekoľko hodín v chladničke.
  3. Príprava alobalu:

    • Na pracovnú plochu si pripravte kusy alobalu (veľkosť približne 30 x 30 cm). Na každú fóliu položte zemiaky a buďte si istí, že ich rozložíte rovnomerne.
  4. Balíčky:

    • Na zemiaky položte marinované kuracie stehná. K každému balíčku pridajte trochu cibule a podľa chuti posypte ďalšou soľou a korením.
    • Okraje alobalu zohnete a zatvoríte, aby ste vytvorili hermetický balíček.
  5. Pečenie:

    • Balíčky umiestnite na plech a pečte v predhriatej rúre približne 45-60 minút, alebo kým nie je kuracie mäso prepečené a zemiaky sú mäkké.
  6. Podávanie:

    • Po upečení opatrne otvoríte alobal (pozor na horúcu paru). Môžete podávať priamo z alobalu, alebo na tanieri rozložiť všetky ingrediencie.

Tento jednoduchý a chutný recept na kuracie stehná v alobale je ideálny na rodinné večere alebo grilovanie. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *