Zapekaná tarhoňa s mletým mäsom

Zapekaná tarhoňa s mletým mäsom je skvelé jedlo pre celú rodinu. Vyskúšajte tento jednoduchý a chutný recept. Tarhoňa je skvelá a viete ju pripraviť za malý okamžik.

Ak chcete pripraviť zapekanú tarhoňu s mletým mäsom, nasledujte tieto kroky:

Suroviny:

  • 250 g tarhoňa
  • 500 g mleté mäso (hovädzie, bravčové alebo kuracie)
  • 1 cibuľa, nakrájaná na malé kúsky
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 1 paprika, nakrájaná na kocky
  • 400 g paradajkových kúskov v šťave
  • 200 g syra, nastrúhaného
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • olivový olej
  • petržlenová vňať na ozdobu

 

Zapekaná tarhoňa s mletým mäsom

Postup:

  1. Tarhoňu uvaríme v osolenej vriacej vode podľa návodu.
  2. V panvici s olivovým olejom orestujeme cibuľu a cesnak do zlatista.
  3. Pridáme mleté mäso a orestujeme do doby, kým nie je mäso dobre prepečené.
  4. Pridáme nakrájanú papriku a paradajkové kúsky v šťave. Osolíme a okoreníme podľa chuti. Necháme dusiť asi 10 minút.
  5. Vymiešame už uvarenú tarhoňu s mletým mäsom a prestriekame sirovými strúhankami.
  6. Zapekáme v rúre ohriatej na 180 °C približne 20 – 25 minút, kým tarhoňa nie je zlatistá a syr sa roztopí a získá zľahka hnedastú farbu.
  7. Podávame zapekanú tarhoňu s mletým mäsom posypanú nasekanou petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *