Ak chcete pripraviť zapekané kuracie mäso so syrovou omáčkou, postupujte podľa nasledujúceho receptu:
Suroviny:
- 4 kúsky kuracieho mäsa (prsia)
- 200 g syra (napríklad Eidam alebo Emmental), nastrúhaného
- 2 lyžice masla
- 2 lyžice hladkej múky
- 400 ml mlieka
- soľ a korenie podľa chuti
- čerstvá petržlenová vňať na ozdobu
Zapekané kuracie mäso so syrovou omáčkou
Postup:
- Kuracie mäso opláchnite a osušte. Kúsky mäsa nakrájajte napoly tak, aby vznikli plátky. Osolte a okoreňte podľa chuti.
- Na rozpustenom masle opražte kuracie mäso z oboch strán dozlatista. Odložte mäso bokom.
- Do tej istej panvice pridajte múku a za stáleho miešania ju opražte, až sa dostane do svetlohnedej farby.
- Pomaly prilievajte mlieko do panvice za stáleho miešania, aby sa nevytvorili hrudky. Varíme, kým omáčka neprehustne.
- Pridajte 3/4 množstva nastrúhaného syra do omáčky a nechajte ho rozpustiť. Dôkladne premiešajte, kým sa syr úplne nerozpustí.
- Vymastený pekáč vyložte plátkami kuracieho mäsa a zalejte ich syrovou omáčkou. Posypte zvyšným nastrúhaným syrom.
- Zapekajte kuracie mäso so syrovou omáčkou v predhriatej rúre na 180 stupňov. Pečieme 25-30 minút, až kým sa mäso dobre prehreje a syr nezačne zlatistieť.
- Podávajte zapekané kuracie mäso so syrovou omáčkou ešte horúce a ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou.
Dobrú chuť!