Hľadáte recept na zapekané zemiaky s mletým mäsom, syrom a olivami? Tu je jednoduchý recept, ktorý si môžete vyskúšať:

Suroviny:

  • 4 veľké zemiaky
  • 300 g mletého mäsa (hovädzieho alebo bravčového)
  • 1 veľká cibuľa, nasekaná
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 1 pohár (200 ml) paradajkového pretlaku alebo paradajkového šťavy
  • 100 g syra, strúhaného
  • 12 olív, narezaných na plátky
  • soľ a korenie podľa chuti
  • olivový olej na varenie

 

Zapekané zemiaky s mletým masom, syrom a olivami

Postup:

  1. Zemiaky dôkladne umyte, ošúpte a nakrájajte na tenké plátky.
  2. Zemiakové plátky varte vo vriacej osolenej vode asi 5 minút, alebo kým nezmäkčia.
  3. Vo veľkej panvici rozohrejte olej a orestujte cibuľu a cesnak, kým nebudú zmäknuté.
  4. Pridajte mleté mäso a pridajte soľ a korenie podľa chuti. Smažte mäso, kým sa úplne nezatiahne.
  5. Pridajte paradajkový pretlak alebo šťavu a nechajte povariť asi 10 minút, kým sa omáčka nezhustne.
  6. Na dno pekáča položte vrstvu zemiakových plátkov.
  7. Nalejte vrstvu mäsovej omáčky na zemiaky a posypte niekoľkými plátkami narezaných olív.
  8. Pokračujte vytváraním vrstiev, až kým nebudete mať všetky zemiaky, mäso a olivy vrstvené.
  9. Poslednú vrstvu zemiakov posypte strúhaným syrom.
  10. Pečte v predhriatej rúre na 180 °C asi 30-40 minút, kým zemiaky nie sú dobre zapečené a syr roztopený a zlatistý.
  11. Ak chcete, môžete posypať zapekané zemiaky ďalšími nasekanými olivami a čerstvou petržlenovou vňaťou pred podávaním.

Užite si vaše lahodné zapekané zemiaky s mletým masom, syrom a olivami!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *