Recept na grilovanú bravčovú krkovičku v medovo-pivovej marináde. Skvelý obed na Nedeľu.

Suroviny:

  • 1 kilogram bravčových krkovičiek
  • 3 lyžice medu
  • 1 pohár tmavého piva
  • 4 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
  • 3 lyžice soľnej vody
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžička mletej papriky
  • Čerstvý kôpor alebo petržlen na ozdobenie

 

Grilovaná bravčová krkovička v medovo-pivovej marináde

Postup:

  1. V miske zmiešajte med, tmavé pivo, cesnak, soľnú vodu, olivový olej a mletú papriku. Toto bude marináda.
  2. Mäso vložte do veľkej nádoby a nalejte naň marinádu. Dobré je, ak marinádu necháte pôsobiť na mäse minimálne 2 hodiny, ideálne však celú noc.
  3. Predhrejte gril na stredne vysokú teplotu.
  4. Krkovičky vyberte z marinády a nechajte prekvapivnutím odkvapkať. Marinádu si ponechajte na omáčku.
  5. Položte krkovičky na rozpálený gril a opečte z oboch strán do zlatista a dobre prepečené. Použite marinádu na častečné politie krkovičiek počas grilovania.
  6. Hotové krkovičky vyberte z grilu a nechajte ich chvíľu odpočinúť. Potom ich podávajte ozdobené čerstvým kôprom alebo petržlenom.

Prajem vám dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *