Recept na grilovanú bravčovú krkovičku v medovo-pivovej marináde. Skvelý obed na Nedeľu.
Suroviny:
- 1 kilogram bravčových krkovičiek
- 3 lyžice medu
- 1 pohár tmavého piva
- 4 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
- 3 lyžice soľnej vody
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 lyžička mletej papriky
- Čerstvý kôpor alebo petržlen na ozdobenie
Grilovaná bravčová krkovička v medovo-pivovej marináde
Postup:
- V miske zmiešajte med, tmavé pivo, cesnak, soľnú vodu, olivový olej a mletú papriku. Toto bude marináda.
- Mäso vložte do veľkej nádoby a nalejte naň marinádu. Dobré je, ak marinádu necháte pôsobiť na mäse minimálne 2 hodiny, ideálne však celú noc.
- Predhrejte gril na stredne vysokú teplotu.
- Krkovičky vyberte z marinády a nechajte prekvapivnutím odkvapkať. Marinádu si ponechajte na omáčku.
- Položte krkovičky na rozpálený gril a opečte z oboch strán do zlatista a dobre prepečené. Použite marinádu na častečné politie krkovičiek počas grilovania.
- Hotové krkovičky vyberte z grilu a nechajte ich chvíľu odpočinúť. Potom ich podávajte ozdobené čerstvým kôprom alebo petržlenom.
Prajem vám dobrú chuť!