Ak hľadáte recept na kuracie prsia s enciánom, tu je jednoduchý a chutný:
Ingrediencie:
- 2 kuracie prsia
- 2 lyžice oleja
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- 1 lyžička sušenej bylinky (napr. provensálskej zmesi)
- 1 lyžička mletej sladkej papriky
- 1/2 šálky enciánu, nasekaného na kúsiky
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
Kuracie prsia z enciánom
Postup:
- Najprv dôkladne umyte a osušte kuracie prsia.
- V malej miske zmiešajte sušenú bylinku, mletú sladkú papriku, soľ a čierne korenie.
- Túto koreninovú zmes použite na otriekanie kuracích pŕs z oboch strán.
- Rozohrejte olej na panvici na stredne silnom ohni a pridajte nasekaný cesnak.
- Práve keď cesnak začne voňať, pridajte kuracie prsia a opečte ich z oboch strán, kým nebudú vonku zlatisté.
- Keď je kuracie mäso pečené, pridajte encián a opečte ho ešte asi 2-3 minúty, dočasne ho odložte.
- Pripravte si dresing. V miske zmiešajte trochu sušenej bylinky a čerstvo vymačkaný citrónový šťavel. Podľa potreby pridajte ďalšiu soľ a čierne korenie.
- Kuracie prsia pokrájajte na plátky a podávajte ich v mise so zmesou enciánu, cesnaku a dresingom.
Dúfam, že vám tento recept chutí!