Pečienkový perkelt so šampiňónmi ako ich robím ja.

Ingrediencie:

  • 500 g kuracej pečienky, nakrájanej na kúsky
  • 1 cibuľa, nakrájaná na drobné kúsky
  • 200 g šampiňónov, nakrájaných na plátky
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 2 lyžice oleja
  • 1 lyžica mletej sladkej papriky
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • 200 ml syrového jogurtu
  • 1 lyžica hladkej múky
  • 1 pohár vývaru

 

Pečienkový perkelt so šampiňónmi 

Príprava:

  1. Na panvici rozohrejte olej a opekajte cibuľu a cesnak, kým nezačnú byť zlatisté.
  2. Pridajte kuraciu pečeňku a opečte ju zo všetkých strán, kým nezhnedne.
  3. Pridajte mletú sladkú papriku, soľ a mleté čierne korenie. Premiešajte a nechajte asi minútu dusiť.
  4. Pridajte na plátky nakrájané šampiňóny a dusíme ďalších pár minút.
  5. V miske zmiešajte hladkú múku so syrovým jogurtom a vývarom, až kým nevznikne hladká zmes.
  6. Pomaly prilievajte smotanovú zmes na panvicu a za stáleho miešania dusíme ešte pár minút, kým omáčka nezhustne.
  7. Podávajte s plackami alebo ryžou.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *