Pečienkový perkelt so šampiňónmi ako ich robím ja.
Ingrediencie:
- 500 g kuracej pečienky, nakrájanej na kúsky
- 1 cibuľa, nakrájaná na drobné kúsky
- 200 g šampiňónov, nakrájaných na plátky
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- 2 lyžice oleja
- 1 lyžica mletej sladkej papriky
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
- 200 ml syrového jogurtu
- 1 lyžica hladkej múky
- 1 pohár vývaru
Pečienkový perkelt so šampiňónmi
Príprava:
- Na panvici rozohrejte olej a opekajte cibuľu a cesnak, kým nezačnú byť zlatisté.
- Pridajte kuraciu pečeňku a opečte ju zo všetkých strán, kým nezhnedne.
- Pridajte mletú sladkú papriku, soľ a mleté čierne korenie. Premiešajte a nechajte asi minútu dusiť.
- Pridajte na plátky nakrájané šampiňóny a dusíme ďalších pár minút.
- V miske zmiešajte hladkú múku so syrovým jogurtom a vývarom, až kým nevznikne hladká zmes.
- Pomaly prilievajte smotanovú zmes na panvicu a za stáleho miešania dusíme ešte pár minút, kým omáčka nezhustne.
- Podávajte s plackami alebo ryžou.
Dobrú chuť!