Pečienkový perkelt so šampiňónmi 

Pečienkový perkelt so šampiňónmi ako ich robím ja.

Ingrediencie:

  • 500 g kuracej pečienky, nakrájanej na kúsky
  • 1 cibuľa, nakrájaná na drobné kúsky
  • 200 g šampiňónov, nakrájaných na plátky
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 2 lyžice oleja
  • 1 lyžica mletej sladkej papriky
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • 200 ml syrového jogurtu
  • 1 lyžica hladkej múky
  • 1 pohár vývaru

 

Pečienkový perkelt so šampiňónmi 

Príprava:

  1. Na panvici rozohrejte olej a opekajte cibuľu a cesnak, kým nezačnú byť zlatisté.
  2. Pridajte kuraciu pečeňku a opečte ju zo všetkých strán, kým nezhnedne.
  3. Pridajte mletú sladkú papriku, soľ a mleté čierne korenie. Premiešajte a nechajte asi minútu dusiť.
  4. Pridajte na plátky nakrájané šampiňóny a dusíme ďalších pár minút.
  5. V miske zmiešajte hladkú múku so syrovým jogurtom a vývarom, až kým nevznikne hladká zmes.
  6. Pomaly prilievajte smotanovú zmes na panvicu a za stáleho miešania dusíme ešte pár minút, kým omáčka nezhustne.
  7. Podávajte s plackami alebo ryžou.

Dobrú chuť!

 

2)

Suroviny:

  • 500 g bravčovej pečienky (môžete použiť aj hovädziu)
  • 250 g šampiňónov
  • 2 stredné cibule
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2-3 lyžice olivového oleja alebo masla
  • 1 lyžica sladkej papriky
  • 1/2 lyžičky mletej rascí
  • 400 ml vývaru (môže byť zeleninový alebo mäsový)
  • 1 plechovka paradajkového pretlaku (400 g)
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • Petržlenová vňať na ozdobu
  • Podávať s knedľou alebo cestovinami

Postup:

  1. Príprava prísad:

    • Bravčovú pečienku umyte a nakrájajte na kocky so stranou približne 2-3 cm.
    • Cibuľu a cesnak očistite. Cibuľu nakrájajte nadrobno, cesnak na plátky. Šampiňóny umyte a nakrájajte na plátky.
  2. Smaženie cibule:

    • Na panvici alebo v hlbokom hrnci rozohrejte olivový olej alebo maslo na strednom ohni.
    • Pridajte nakrájanú cibuľu a restujte ju, kým nie je zlatistá a mäkká (asi 5-7 minút).
  3. Pridanie cesnaku a korenia:

    • K cibuli pridajte nakrájaný cesnak a jemne restujte ďalšiu minútu.
    • Potom pridajte sladkú papriku a mletú rascu, miešajte, aby sa korenie dobre spojilo s cibuľou.
  4. Pridanie pečienky:

    • Do hrnca pridajte nakrájanú pečienku a orestujte ju zo všetkých strán, kým nezíska zlatistú farbu.
  5. Pridanie šampiňónov a paradajkového pretlaku:

    • Keď je pečienka opečená, pridajte nakrájané šampiňóny a restujte ich asi 5 minút, kým nezmäknú.
    • Potom pridajte paradajkový pretlak a dobre premiešajte.
  6. Varenie:

    • Nalejte vývar do hrnca, osolte a okoreňte podľa chuti. Dajte do varu, potom znížte teplotu a zakryte pokrievkou. Nechajte variť na nízkej teplote asi 30-40 minút, kým nie je pečienka úplne mäkká.
  7. Podávanie:

    • Po uvarení jedlo ochutnajte a prípadne dosoľte alebo dookorente. Posypte nasekanou petržlenovou vňaťou a podávajte s knedľou alebo cestovinami.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *