Pečienkový perkelt so šampiňónmi ako ich robím ja.
Ingrediencie:
- 500 g kuracej pečienky, nakrájanej na kúsky
- 1 cibuľa, nakrájaná na drobné kúsky
- 200 g šampiňónov, nakrájaných na plátky
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- 2 lyžice oleja
- 1 lyžica mletej sladkej papriky
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
- 200 ml syrového jogurtu
- 1 lyžica hladkej múky
- 1 pohár vývaru
Pečienkový perkelt so šampiňónmi
Príprava:
- Na panvici rozohrejte olej a opekajte cibuľu a cesnak, kým nezačnú byť zlatisté.
- Pridajte kuraciu pečeňku a opečte ju zo všetkých strán, kým nezhnedne.
- Pridajte mletú sladkú papriku, soľ a mleté čierne korenie. Premiešajte a nechajte asi minútu dusiť.
- Pridajte na plátky nakrájané šampiňóny a dusíme ďalších pár minút.
- V miske zmiešajte hladkú múku so syrovým jogurtom a vývarom, až kým nevznikne hladká zmes.
- Pomaly prilievajte smotanovú zmes na panvicu a za stáleho miešania dusíme ešte pár minút, kým omáčka nezhustne.
- Podávajte s plackami alebo ryžou.
Dobrú chuť!
2)
Suroviny:
- 500 g bravčovej pečienky (môžete použiť aj hovädziu)
- 250 g šampiňónov
- 2 stredné cibule
- 3 strúčiky cesnaku
- 2-3 lyžice olivového oleja alebo masla
- 1 lyžica sladkej papriky
- 1/2 lyžičky mletej rascí
- 400 ml vývaru (môže byť zeleninový alebo mäsový)
- 1 plechovka paradajkového pretlaku (400 g)
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- Petržlenová vňať na ozdobu
- Podávať s knedľou alebo cestovinami
Postup:
-
Príprava prísad:
- Bravčovú pečienku umyte a nakrájajte na kocky so stranou približne 2-3 cm.
- Cibuľu a cesnak očistite. Cibuľu nakrájajte nadrobno, cesnak na plátky. Šampiňóny umyte a nakrájajte na plátky.
-
Smaženie cibule:
- Na panvici alebo v hlbokom hrnci rozohrejte olivový olej alebo maslo na strednom ohni.
- Pridajte nakrájanú cibuľu a restujte ju, kým nie je zlatistá a mäkká (asi 5-7 minút).
-
Pridanie cesnaku a korenia:
- K cibuli pridajte nakrájaný cesnak a jemne restujte ďalšiu minútu.
- Potom pridajte sladkú papriku a mletú rascu, miešajte, aby sa korenie dobre spojilo s cibuľou.
-
Pridanie pečienky:
- Do hrnca pridajte nakrájanú pečienku a orestujte ju zo všetkých strán, kým nezíska zlatistú farbu.
-
Pridanie šampiňónov a paradajkového pretlaku:
- Keď je pečienka opečená, pridajte nakrájané šampiňóny a restujte ich asi 5 minút, kým nezmäknú.
- Potom pridajte paradajkový pretlak a dobre premiešajte.
-
Varenie:
- Nalejte vývar do hrnca, osolte a okoreňte podľa chuti. Dajte do varu, potom znížte teplotu a zakryte pokrievkou. Nechajte variť na nízkej teplote asi 30-40 minút, kým nie je pečienka úplne mäkká.
-
Podávanie:
- Po uvarení jedlo ochutnajte a prípadne dosoľte alebo dookorente. Posypte nasekanou petržlenovou vňaťou a podávajte s knedľou alebo cestovinami.
Dobrú chuť!
Tento recept na pečienkový perkelt so šampiňónmi je skvelý! Už som ho vyskúšal a všetkým chutil. Postup je jednoduchý a výsledok úžasný. Určite ho urobím znova, keď budem mať hostí!
Mám rada recepty, ktoré sú chutné a rýchle na prípravu. Tento pečienkový perkelt sa mi veľmi páči! Šampiňóny dodajú jedlu skvelú chuť. Odporúčam ho všetkým, ktorí milujú dobré jedlo!
Pečienkový perkelt so šampiňónmi je fantastický! Všetky ingrediencie sa pekne spoja a vytvoria úžasnú chuť. Ďakujem za zdieľanie tohto receptu, určite sa k nemu vrátim aj s rodinou!
Tento recept na pečienkový perkelt je presne to, čo som hľadala! Rada varím pre svojich blízkych a tento pokrm určite poteší. Ďakujem za tip, už sa teším na jeho prípravu!
Super recept! Pečienka so šampiňónmi v omáčke je moja obľúbená kombinácia. Pripravil som ho pre rodinu a všetci boli nadšení. Určite si ho zapíšem do svojho kuchárskeho denníka!
Toto jedlo vyzerá úžasne! Mám rada jedlá s pečienkou a kombinácia so šampiňónmi ma naozaj oslovila. Naozaj sa teším, že môžem vyskúšať tento recept doma!
‚Pečienkový perkelt‘ – to znie lákavo! Príprava vyzerá jednoduchá a výsledok isto skvelý. Chcem to pripraviť aj pre svojich priateľov pri grilovačke. Určite to bude hit!
‚Dobrú chuť!‘ – presne toto potrebujem počuť po uvarení niečoho dobrého ako je tento perkelt. Rada varím nové veci a toto vyzerá ako skvelá voľba na víkendový obed.
‚Pečienkový perkelt‘ so šampiňónmi?! To si musím zapamätať! Veľmi sa mi páči táto kombinácia chutí. Teším sa na jeho prípravu cez víkend s priateľmi.
‚Dobrú chuť‘ mi znie ako pozvánka do kuchyne! Tento recept ma inšpiruje k novým kulinárskym výzvam. Pečenie pečienky so šampiňónmi určite prinesie úsmev na tvári mojich najbližších.