Ak chcete pripraviť vyprážanú bravčovú pečeň, nasledujte tieto kroky:

Prísady:

  • 500 g bravčovej pečene
  • 2 veľké vajcia
  • 1 šálka hladkej múky
  • soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
  • olej na vyprážanie

 

Vyprážaná bravčová pečeň

Postup:

  1. Najprv opláchnite bravčovú pečeň pod studenou vodou a osušte ju na papierovom obruse.
  2. Pečeň nakrájajte na plátky s hrúbkou približne 1/2 cm.
  3. Do jednej misky rozšľahajte vajcia.
  4. Vo veľkej mise zmiešajte múku, soľ a mleté čierne korenie.
  5. V hrnci zahrejte olej na stredne vysokú teplotu.
  6. Každý kúsok bravčovej pečene namočte najprv do rozšľahaných vajec a potom do múky, aby bol pekne obalený.
  7. Opatrne vložte obalené kúsky pečene do horúceho oleja.
  8. Vyprážajte pečeň z oboch strán, kým nezískajú zlatohnedú farbu.
  9. Hotové kúsky pečene vyložte na papierový obrus, aby sa zbavili prebytočného oleja.

Vyprážaná bravčová pečeň je vynikajúcim hlavným jedlom alebo môžete použiť plátky i ako prílohu k zemiakovému šalátu alebo cestovinám. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *