Ak chcete pripraviť vyprážanú bravčovú pečeň, nasledujte tieto kroky:
Prísady:
- 500 g bravčovej pečene
- 2 veľké vajcia
- 1 šálka hladkej múky
- soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
- olej na vyprážanie
Vyprážaná bravčová pečeň
Postup:
- Najprv opláchnite bravčovú pečeň pod studenou vodou a osušte ju na papierovom obruse.
- Pečeň nakrájajte na plátky s hrúbkou približne 1/2 cm.
- Do jednej misky rozšľahajte vajcia.
- Vo veľkej mise zmiešajte múku, soľ a mleté čierne korenie.
- V hrnci zahrejte olej na stredne vysokú teplotu.
- Každý kúsok bravčovej pečene namočte najprv do rozšľahaných vajec a potom do múky, aby bol pekne obalený.
- Opatrne vložte obalené kúsky pečene do horúceho oleja.
- Vyprážajte pečeň z oboch strán, kým nezískajú zlatohnedú farbu.
- Hotové kúsky pečene vyložte na papierový obrus, aby sa zbavili prebytočného oleja.
Vyprážaná bravčová pečeň je vynikajúcim hlavným jedlom alebo môžete použiť plátky i ako prílohu k zemiakovému šalátu alebo cestovinám. Dobrú chuť!
2)
Ingrediencie:
- 500 g bravčovej pečene
- 1 cibuľa (veľká)
- 2-3 strúčiky cesnaku
- 1 šálka hladkej múky
- 2 vajcia
- 1/2 šálky strúhanky
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- 1/2 ČL jemnej papriky (voliteľné)
- Olej na vyprážanie
- Čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie (voliteľné)
Postup:
-
Príprava pečene:
- Bravčovú pečeň dôkladne umyjeme a osušíme. Potom ju nakrájame na tenšie plátky (asi 1-2 cm hrubé).
- Plátky osolíme a okoreníme čiernym korením a, ak chcete, aj jemnou paprikou. Necháme marinovať asi 15-20 minút.
-
Príprava obalovania:
- Na tanieriku si pripravíme hladkú múku, na druhom tanieriku rozšľaháme vajcia a na treťom tanieriku dáme strúhanku.
-
Obalovanie pečene:
- Každý plátok pečene najprv obalíme v múke, potom ponoríme do rozšľahaných vajec a nakoniec obalíme v strúhanke. Dbáme na to, aby boli plátky dôkladne obalené.
-
Vyprážanie:
- Na panvici rozohrejeme dostatočné množstvo oleja (asi 1 cm vysokú vrstvu). Keď je olej dostatočne horúci, opatrne vkladáme obalené plátky pečene.
- Vyprážame na strednom ohni približne 3-4 minúty z každej strany, až sú zlatohnedé a chrumkavé.
-
Dokončenie:
- Hotové plátky pečene preložíme na papierovú utierku, aby sme odstránili prebytočný olej.
- Na panvici môžeme na kúskoch oleja osmažiť nakrájanú cibuľu a cesnak, ktorými môžeme podávať vyprážanú pečeň.
-
Servírovanie:
- Vyprážanú pečeň podávame teplú, ideálne s prílohou ako sú zemiaky, ryža alebo čerstvý šalát. Môžeme posypať nasekanou petržlenovou vňaťou.
Dobrú chuť!