Vyprážaná bravčová pečeň

 

Ak chcete pripraviť vyprážanú bravčovú pečeň, nasledujte tieto kroky:

Prísady:

  • 500 g bravčovej pečene
  • 2 veľké vajcia
  • 1 šálka hladkej múky
  • soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
  • olej na vyprážanie

 

Vyprážaná bravčová pečeň

Postup:

  1. Najprv opláchnite bravčovú pečeň pod studenou vodou a osušte ju na papierovom obruse.
  2. Pečeň nakrájajte na plátky s hrúbkou približne 1/2 cm.
  3. Do jednej misky rozšľahajte vajcia.
  4. Vo veľkej mise zmiešajte múku, soľ a mleté čierne korenie.
  5. V hrnci zahrejte olej na stredne vysokú teplotu.
  6. Každý kúsok bravčovej pečene namočte najprv do rozšľahaných vajec a potom do múky, aby bol pekne obalený.
  7. Opatrne vložte obalené kúsky pečene do horúceho oleja.
  8. Vyprážajte pečeň z oboch strán, kým nezískajú zlatohnedú farbu.
  9. Hotové kúsky pečene vyložte na papierový obrus, aby sa zbavili prebytočného oleja.

Vyprážaná bravčová pečeň je vynikajúcim hlavným jedlom alebo môžete použiť plátky i ako prílohu k zemiakovému šalátu alebo cestovinám. Dobrú chuť!

 

2)

Ingrediencie:

  • 500 g bravčovej pečene
  • 1 cibuľa (veľká)
  • 2-3 strúčiky cesnaku
  • 1 šálka hladkej múky
  • 2 vajcia
  • 1/2 šálky strúhanky
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 1/2 ČL jemnej papriky (voliteľné)
  • Olej na vyprážanie
  • Čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie (voliteľné)

Postup:

  1. Príprava pečene:

    • Bravčovú pečeň dôkladne umyjeme a osušíme. Potom ju nakrájame na tenšie plátky (asi 1-2 cm hrubé).
    • Plátky osolíme a okoreníme čiernym korením a, ak chcete, aj jemnou paprikou. Necháme marinovať asi 15-20 minút.
  2. Príprava obalovania:

    • Na tanieriku si pripravíme hladkú múku, na druhom tanieriku rozšľaháme vajcia a na treťom tanieriku dáme strúhanku.
  3. Obalovanie pečene:

    • Každý plátok pečene najprv obalíme v múke, potom ponoríme do rozšľahaných vajec a nakoniec obalíme v strúhanke. Dbáme na to, aby boli plátky dôkladne obalené.
  4. Vyprážanie:

    • Na panvici rozohrejeme dostatočné množstvo oleja (asi 1 cm vysokú vrstvu). Keď je olej dostatočne horúci, opatrne vkladáme obalené plátky pečene.
    • Vyprážame na strednom ohni približne 3-4 minúty z každej strany, až sú zlatohnedé a chrumkavé.
  5. Dokončenie:

    • Hotové plátky pečene preložíme na papierovú utierku, aby sme odstránili prebytočný olej.
    • Na panvici môžeme na kúskoch oleja osmažiť nakrájanú cibuľu a cesnak, ktorými môžeme podávať vyprážanú pečeň.
  6. Servírovanie:

    • Vyprážanú pečeň podávame teplú, ideálne s prílohou ako sú zemiaky, ryža alebo čerstvý šalát. Môžeme posypať nasekanou petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *