Ak chcete pripraviť vyprážanú bravčovú pečeň, nasledujte tieto kroky:
Prísady:
- 500 g bravčovej pečene
- 2 veľké vajcia
- 1 šálka hladkej múky
- soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
- olej na vyprážanie
Vyprážaná bravčová pečeň
Postup:
- Najprv opláchnite bravčovú pečeň pod studenou vodou a osušte ju na papierovom obruse.
- Pečeň nakrájajte na plátky s hrúbkou približne 1/2 cm.
- Do jednej misky rozšľahajte vajcia.
- Vo veľkej mise zmiešajte múku, soľ a mleté čierne korenie.
- V hrnci zahrejte olej na stredne vysokú teplotu.
- Každý kúsok bravčovej pečene namočte najprv do rozšľahaných vajec a potom do múky, aby bol pekne obalený.
- Opatrne vložte obalené kúsky pečene do horúceho oleja.
- Vyprážajte pečeň z oboch strán, kým nezískajú zlatohnedú farbu.
- Hotové kúsky pečene vyložte na papierový obrus, aby sa zbavili prebytočného oleja.
Vyprážaná bravčová pečeň je vynikajúcim hlavným jedlom alebo môžete použiť plátky i ako prílohu k zemiakovému šalátu alebo cestovinám. Dobrú chuť!