Tu máte jednoduchý recept na hubovú polievku zo sušených hribov:
Potrebujete:
- 50 g sušených hribov
- 1 cibuľu
- 2 strúčiky cesnaku
- 3 zemiaky
- 1 lyžicu masla
- 1 liter zeleninového vývaru
- soľ a čierne korenie podľa chuti
- petržlenovú vňať na ozdobu
Hubová polievka zo sušených hríbov
Postup:
- Sušené hriby nechajte namočiť vo vode asi 30 minút, potom ich dôkladne opláchnite.
- Cibuľu a cesnak jemne nakrájajte.
- Na panvici rozohrejte maslo a orestujte cibuľu a cesnak, kým nebudú mäkké a ľahko zlatisté.
- Pridajte namočené hriby a orestujte ich spolu s cibuľou a cesnakom niekoľko minút.
- Zemiaky ošúpte a nakrájajte na malé kúsky.
- Do hrnca nalejte zeleninový vývar a pridajte nakrájané zemiaky a orestovanú zmes s húbami.
- Privarte polievku do mäkka, zredukujte teplotu a nechajte ju variť na miernom ohni asi 20 – 30 minút, kým nebudú zemiaky mäkké a hlivy sa uvarené.
- Polievku môžete dochutiť soľou a čiernym korením podľa chuti.
- Podávajte s čerstvou petržlenovou vňaťou na ozdobu.
Dobrú chuť! Ak by ste mali akékoľvek ďalšie otázky, neváhajte sa opýtať.