Hubová polievka zo sušených hríbov

Tu máte jednoduchý recept na hubovú polievku zo sušených hribov:

Potrebujete:

  • 50 g sušených hribov
  • 1 cibuľu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 3 zemiaky
  • 1 lyžicu masla
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • petržlenovú vňať na ozdobu

 

Hubová polievka zo sušených hríbov

Postup:

  1. Sušené hriby nechajte namočiť vo vode asi 30 minút, potom ich dôkladne opláchnite.
  2. Cibuľu a cesnak jemne nakrájajte.
  3. Na panvici rozohrejte maslo a orestujte cibuľu a cesnak, kým nebudú mäkké a ľahko zlatisté.
  4. Pridajte namočené hriby a orestujte ich spolu s cibuľou a cesnakom niekoľko minút.
  5. Zemiaky ošúpte a nakrájajte na malé kúsky.
  6. Do hrnca nalejte zeleninový vývar a pridajte nakrájané zemiaky a orestovanú zmes s húbami.
  7. Privarte polievku do mäkka, zredukujte teplotu a nechajte ju variť na miernom ohni asi 20 – 30 minút, kým nebudú zemiaky mäkké a hlivy sa uvarené.
  8. Polievku môžete dochutiť soľou a čiernym korením podľa chuti.
  9. Podávajte s čerstvou petržlenovou vňaťou na ozdobu.

Dobrú chuť! Ak by ste mali akékoľvek ďalšie otázky, neváhajte sa opýtať.

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *