Ingrediencie:
– 2 veľké zelerové hlávky
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 zemiak
– 1 liter zeleninového vývaru
– 200 ml smotany na varenie
– Soľ, čierne korenie, olej

 

Naj zelerová krémová polievka

Postup:
1. Zeler očistite, nakrájajte na menšie kúsky a cibuľu nakrájajte na drobné kocky.
2. V hrnci rozohrejte olej a orestujte cibuľu a cesnak, pridajte nakrájaný zeler a zemiak a opekajte ďalších pár minút.
3. Zalejte zeleninovým vývarom a nechajte zeleninu variť dovtedy, kým nebude mäkká.
4. Potom zeleninu rozmixujte tyčovým mixérom na hladkú konzistenciu.
5. Pridajte smotanu na varenie, osolte a okoreňte podľa chuti.
6. Nechajte polievku ešte chvíľu povariť a podávajte teplú.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *