Krémová tekvicová polievka

Určite! Tu je recept na krémovú tekvicovú polievku:

Ingrediencie:

  • 1 stredne veľká tekvica (asi 1,5 kg)
  • 2 cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 4 stredne veľké zemiaky
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 2 lyžice olivového oleja
  • soľ a mleté čierne korenie na dochutenie
  • kôpor alebo petržlen na ozdobenie

 

Krémová tekvicová polievka

Postup:

  1. Tekvicu nakrájajte na polovicu a vydlabte semienka.
  2. Predhrejte rúru na 200 °C a pečte tekvicku na plechu s rezacou stranou dole, kým sa nezmäkne (trvá to asi 30-40 minút).
  3. Po pečení nechajte tekvicu vychladnúť a potom zbavte mäkkej dužiny.
  4. Cibuľu a cesnak olúpajte a nakrájajte na jemné kúsky.
  5. Zemiaky olúpajte a nakrájajte na menšie kúsky.
  6. Na panvici rozohrejte olivový olej a orestujte cibuľu a cesnak dozlatista.
  7. Pridajte nakrájané zemiaky a orestujte ich pár minút spolu s cibuľou a cesnakom.
  8. Potom pridajte do panvice pečenú tekvicu a všetko dobre premiešajte.
  9. Zalejte zeleninovým vývarom a priveďte k varu.
  10. Znížte teplotu a nechajte zmes variť približne 20-30 minút, kým sa zemiaky úplne uvária.
  11. Potom zmes rozmixujte pomocou mixéra na hladkú konzistenciu.
  12. Vlejte smotanu a dôkladne premiešajte.
  13. Ochutnajte a pridajte soľ a mleté čierne korenie podľa chuti.
  14. Polievku môžete ozdobiť nasekaným kôprom alebo petržlenom.
  15. Podávajte horkú s čerstvým chlebom alebo grilovaným syrom.

Dúfam, že si s touto receptúrou vychutnáte vynikajúcu krémovú tekvicovú polievku. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *