Zemianska polievka je tradičný slovenský pokrm, ktorý je výživnou a chutnou polievkou. Tu je recept, ako ju pripraviť:

Potrebujete nasledujúce ingrediencie:

  • 4 väčšie zemiaky, očistené a nakrájané na kocky
  • 1 cibuľu, nasekanú
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 2 mrkvy, očistené a nakrájané na plátky
  • 2 stonky zeleru, nakrájané na plátky
  • 1 hrstku hrášku
  • 4 šalotky, pokrájané (môžete použiť aj cibuľu na miešanie)
  • 100 g údeného mäsa, nakrájaného na malé kocky (napr. slanina, klobása)
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • Čerstvú petržlenovú vňať na ozdobu
  • Kyslú smotanu na podávanie

 

Zemianská polievka

Postup:

  1. Na panvici rozohrejte olej a orestujte cibuľu a cesnak, kým nezískajú zlatú farbu.
  2. Pridajte údené mäso a orestujte ho do hnedého odtieňa.
  3. Do hrnca pridajte zemiaky, mrkvu, zeler, šalotky a hrášok.
  4. Zalejte zeleninovým vývarom a pridajte soľ a korenie podľa chuti.
  5. Variť na miernom ohni, kým zemiaky a zelenina nezmäknú.
  6. Pred podávaním ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou a poskytnite kyslú smotanu na ozdobu.

Nechutnú zemiansku polievku si môžete vychutnať samotnú alebo ju podávať s chlebom. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *