Na prípravu mliečnej šošovicovej polievky so zemiakmi budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

– 200 g červenej šošovice
– 2 väčšie zemiaky
– 1 cibuľu
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 lyžicu oleja
– 1 liter zeleninového vývaru
– 400 ml mlieka
– soľ a korenie podľa chuti
– petržlen na ozdobenie

 

Mliečna šošovicová polievka so zemiakmi

Postup:
1. šošovicu prepláchnite vo vode a nechajte ju namočenú minimálne 30 minút, potom ju opláchnite
2. v hrnci si rozohrejte lyžicu oleja a pridajte na drobno nakrájanú cibuľu a cesnak
3. keď sa cibuľa zľahka zosklovatí, pridajte opláchnutú šošovicu a opečte ju asi 2 minúty
4. pridajte zemiaky očistené a nakrájané na menšie kocky a zalejte zeleninovým vývarom
5. nechajte zmes variť, kým zemiaky nie sú mäkké a šošovica mäkká, čo zaberie približne 20-30 minút
6. hrniec odstavte a polievku rozmixujte tyčovým mixérom na hladkú konzistenciu
7. znova odstavte hrniec a pridajte mlieko, premiešajte a ochutnajte soľou a korením podľa svojho vkusu
8. späť na sporák dajte polievku len zohriať, ale už ju nevarite, aby sa mlieko nezrazilo
9. polievku môžete posypať čerstvým petržlenom a podávať s chlebom

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *