Ahoj! Rád Vám pomôžem s receptom na Hokkaido polievku. Tu je jednoduchý recept, ktorý som pripravil pre vás:
Hokkaido polievka
Suroviny:
- 1 stredná tekvica Hokkaido
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 mrkvy
- 1 zemiak
- 1 liter zeleninového vývaru
- ½ čajovej lyžičky mletého ríbezle
- ½ čajovej lyžičky mletého muškátového orieška
- soľ a korenie podľa chuti
- olivový olej na opraženie
- čerstvá petržlenová vňať na ozdobu
Hokkaido polievka – Mimibazár
Postup:
- Najprv očistite a nakrájajte cibuľu, cesnak, mrkvu a zemiak na malé kocky.
- V hrnci si zohrejte trochu olivového oleja a opražte cibuľu a cesnak, kým nezhnednú.
- Pridajte nakrájanú mrkvu a zemiak a dusite ďalších pár minút, kým zelenina zmäkne.
- Medzitým očistite tekvicu Hokkaido, odstráňte semienka a nakrájajte na menšie kúsky.
- Pridajte tekvicu do hrnca a zaliate zeleninovým vývarom. Varte na strednom ohni asi 20 minút, kým tekvica nezmäkne.
- Potom použite mixér alebo ponorný mixér na rozmixovanie polievky do hladka.
- Pridajte mletý ríbezľ, muškátový oriešok, soľ a korenie podľa chuti. Premiešajte a varte ďalších pár minút.
- Podávajte polievku posypanú čerstvou nasekanou petržlenovou vňaťou.
Dúfam, že sa vám recept páči! Ak máte ešte nejaké ďalšie otázky, neváhajte sa spýtať.