Hokkaido polievka - Mimibazár

Ahoj! Rád Vám pomôžem s receptom na Hokkaido polievku. Tu je jednoduchý recept, ktorý som pripravil pre vás:

Hokkaido polievka

Suroviny:

  • 1 stredná tekvica Hokkaido
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 mrkvy
  • 1 zemiak
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • ½ čajovej lyžičky mletého ríbezle
  • ½ čajovej lyžičky mletého muškátového orieška
  • soľ a korenie podľa chuti
  • olivový olej na opraženie
  • čerstvá petržlenová vňať na ozdobu

 

Hokkaido polievka – Mimibazár

Postup:

  1. Najprv očistite a nakrájajte cibuľu, cesnak, mrkvu a zemiak na malé kocky.
  2. V hrnci si zohrejte trochu olivového oleja a opražte cibuľu a cesnak, kým nezhnednú.
  3. Pridajte nakrájanú mrkvu a zemiak a dusite ďalších pár minút, kým zelenina zmäkne.
  4. Medzitým očistite tekvicu Hokkaido, odstráňte semienka a nakrájajte na menšie kúsky.
  5. Pridajte tekvicu do hrnca a zaliate zeleninovým vývarom. Varte na strednom ohni asi 20 minút, kým tekvica nezmäkne.
  6. Potom použite mixér alebo ponorný mixér na rozmixovanie polievky do hladka.
  7. Pridajte mletý ríbezľ, muškátový oriešok, soľ a korenie podľa chuti. Premiešajte a varte ďalších pár minút.
  8. Podávajte polievku posypanú čerstvou nasekanou petržlenovou vňaťou.

Dúfam, že sa vám recept páči! Ak máte ešte nejaké ďalšie otázky, neváhajte sa spýtať.

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *