Na prípravu bryndzovej polievky so slaninou budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:
– 200 g bryndze
– 200 g slaniny
– 1 veľká cibuľa
– 2 zemiaky
– 1 mrkva
– 1 petržlenový koreň
– 1 polievková lyžica oleja
– soľ, korenie, majoránka
Bryndzová polievka so slaninou
Postup prípravy:
1. Cibuľu nakrájajte na jemné kocky a na oleji ju orestujte dozlatista.
2. Pridajte nastrúhanú mrkvu, petržlenový koreň a zemiaky nakrájané na kocky. Zalejte vodou a duste pokryté, kým zelenina nezmäkne.
3. Vývar prelejte do mixéra a rozmixujte na hladkú konzistenciu.
4. Bryndzu si rozotrite do kastrólu a zaliaty vývar postupne prilievajte a miešajte, až kým sa bryndza úplne nerozpustí a nezapraje vám polievku.
5. Slaninu nakrájajte na drobné kocky a osmahnite na suchej panvici do skôr, kým nevypustí tuk.
6. Hotovú bryndzovú polievku dochuťte soľou, korením a majoránkou a podávajte s osmaženou slaninou.
Dobrú chuť!