Níže uvádím recept na extra hustú polievku z pečeného karfiolu:
Ingredience:
- 1 stredne veľký karfiol
- 2 cibule
- 4 strúčiky cesnaku
- 4 lyžice olivového oleja
- 1 liter zeleninového vývaru
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie na dochutenie
- nakrájaná petržlenová vňať na ozdobu
Extra hustá polievka z pečeného karfiolu
Postup:
- Predhrejte rúru na 200 °C.
- Karfiol rozdrvte na menšie ružičky.
- Cibuľu a cesnak olúpte a jemne nakrájajte.
- V mise zmiešajte karfiol, nakrájanú cibuľu a cesnak, polievkovú lyžicu olivového oleja, soľ a korenie podľa chuti.
- Túto zmes rovnomerne rozložte na plech vyložený papierom na pečenie a pečte v rúre asi 25-30 minút, kým karfiol nezmäkne a niektoré časti nie sú zlato-hnedé.
- Zvyšný olivový olej zohrejte v hrnci a pridajte pečený karfiol, cibuľu a cesnak. Orestujte ich niekoľko minút.
- Pridajte zeleninový vývar a nechajte variť asi 15-20 minút, kým karfiol dobre zmäkne.
- Polievku rozmixujte so mixérom na hladkú konzistenciu.
- Ochutnajte a pridajte soľ a korenie, ak je potrebné.
- Podávajte polievku posypanú čerstvou petržlenovou vňaťou.
Dúfam, že si vychutnáte túto extra hustú polievku z pečeného karfiolu!