Extra hustá polievka z pečeného karfiolu

Níže uvádím recept na extra hustú polievku z pečeného karfiolu:

Ingredience:

  • 1 stredne veľký karfiol
  • 2 cibule
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 4 lyžice olivového oleja
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie na dochutenie
  • nakrájaná petržlenová vňať na ozdobu

 

Extra hustá polievka z pečeného karfiolu

Postup:

  1. Predhrejte rúru na 200 °C.
  2. Karfiol rozdrvte na menšie ružičky.
  3. Cibuľu a cesnak olúpte a jemne nakrájajte.
  4. V mise zmiešajte karfiol, nakrájanú cibuľu a cesnak, polievkovú lyžicu olivového oleja, soľ a korenie podľa chuti.
  5. Túto zmes rovnomerne rozložte na plech vyložený papierom na pečenie a pečte v rúre asi 25-30 minút, kým karfiol nezmäkne a niektoré časti nie sú zlato-hnedé.
  6. Zvyšný olivový olej zohrejte v hrnci a pridajte pečený karfiol, cibuľu a cesnak. Orestujte ich niekoľko minút.
  7. Pridajte zeleninový vývar a nechajte variť asi 15-20 minút, kým karfiol dobre zmäkne.
  8. Polievku rozmixujte so mixérom na hladkú konzistenciu.
  9. Ochutnajte a pridajte soľ a korenie, ak je potrebné.
  10. Podávajte polievku posypanú čerstvou petržlenovou vňaťou.

Dúfam, že si vychutnáte túto extra hustú polievku z pečeného karfiolu!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *