Na marinované kuracie stehná budeme potrebovať nasledujúce ingrediencie:
– 4 vykostené kuracie stehná
– 4 strúčiky cesnaku, nasekaného
– 1 lyžica čerstvej nasekanej petržlenovej vňate
– 1 lyžica cukru
– 1 lyžica mletej papriky
– 1 lyžica soli
– 1 lyžička mletej čiernej papriky
– 1 lyžička mletej rasce
– 2 lyžice olivového oleja
– šťava z 1 citróna
Marináda na kuracie stehná – vykostené
Postup:
1. V miske zmiešajte cesnak, petržlenovú vňať, cukor, mletú papriku, soľ, mletú čiernu papriku, rasce, olivový olej a citrónovú šťavu. Vzniknutú marinádu dôkladne premiešajte.
2. Kuracie stehná dôkladne opláchnite pod tečúcou vodou a osušte kuchynským papierom.
3. Do marinády ponorte vykostené kuracie stehná a nechajte ich odpočívať v chladničke aspoň 4 hodiny, ideálne cez noc.
4. Pred pečením vyklopte kuracie stehná z marinády a nechajte cez chvíľu odstrejknuť. Preklopte na plech vyložený papierom na pečenie.
5. Pekte v predhriatej rúre na 200 stupňov Celzia približne 40-50 minút, prípadne až kým kurča nebude pekne zlatisto-hnedé a vnútri prepečené.
Marinované kuracie stehná môžete podávať s prílohou podľa vlastného výberu, napríklad so zemiakovým šalátom, zeleninovým šalátom alebo so špargľou. Dobrú chuť!