Pomaly pečené kuracie stehná na masle s bylinkami

Pomaly pečené kuracie stehná na masle s bylinkami.

Suroviny:

  • 4 kuracie stehná
  • 2 lyžice masla
  • 2 strúčiky cesnaku (na jemné nastrúhanie)
  • 1 lyžička sušenej majoránky
  • 1 lyžička sušenej šalvie
  • 1 lyžička sušenej rozmarínu
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti

 

Pomaly pečené kuracie stehná na masle s bylinkami

Postup:

  1. Kuracie stehná opláchnite pod tečúcou vodou a osušte ich papierovou utierkou.
  2. V hrnci rozpustite maslo pri strednej teplote.
  3. Pridajte nastrúhaný cesnak a nechajte ho orestovať, kým sa nezmäkne a nezačne vonieť.
  4. Pridajte majoránku, šalviu a rozmarín a nechajte bylinky orestovať spolu s cesnakom ešte chvíľu, aby sa uvoľnila ich aróma.
  5. Pridajte kuracie stehná do hrnca a opečte ich z každej strany dozlatista.
  6. Znížte teplotu na minimum, pridajte soľ a korenie a zakryte hrniec vekou.
  7. Nechajte kuracie stehná pomaly dusiť približne 45-50 minút, alebo kým mäso nebude mäkké a šťavnaté.
  8. Po upečení nechajte stehná chvíľu odpočívať pred podávaním.

Tento recept na pomaly pečené kuracie stehná na masle s bylinkami je skvelým spôsobom, ako si vychutnať šťavnaté a chutné kurča. Tip: Podávajte s dusenou zeleninou a zemiakovou kašou. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *