Bravčová pečeň plnená šunkou, syrom a kapiou

Určite sa toto jedlo javí ako chutná kombinácia! Tu je recept pre bravčovú pečeň plnenú šunkou, syrom a kapiou:

Suroviny:

  • 500 g bravčovej pečene
  • 200 g šunky
  • 150 g syra (napríklad eidam, gauda alebo parenica)
  • 1 veľká paprika
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 2 polievkové lyžice oleja

 

Bravčová pečeň plnená šunkou, syrom a kapiou

Postup:

  1. Bravčovú pečeň si najskôr našúpeme, aby sme vytvorili malé vrecko pre náplň. Opláchneme ju pod tečúcou vodou a osušíme papierovou utierkou.
  2. Šunku nakrájame na tenké plátky a syr na malé kocky. Papriku umyjeme, vyrežeme semienka a nakrájame ju na tenké prúžky.
  3. Do vrecka v bravčovej pečeni vložíme plátky šunky, kocky syra a prúžky papriky. Trochu posolíme a okoreníme podľa chuti.
  4. V panvici zohrejeme olej a pečeň v ňom opečieme z oboch strán, kým nezískajú peknú zlatohnedú farbu. Potom znížime teplotu a pokryté panvicu necháme dopekávať asi 10-15 minút.
  5. Hotovú pečeň necháme chvíľu odpočívať, aby sa mäso stiahlo a šťava si rozložila. Potom ju nakrájame na plátky a podávame napríklad s opečenými zemiakmi alebo šalátom.

Dúfam, že si pochutnáte na tejto jedinečnej kombinácii chutí!

 

2)

Ingrediencie:

  • 500 g bravčovej pečene
  • 100 g šunky (napr. prosciutto alebo iná kvalitná šunka)
  • 100 g syra (napríklad eidam alebo gouda)
  • 50 g kapií (červené alebo zelené)
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2-3 polievkové lyžice olivového oleja
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • Tzv. muškátový oriešok (iba podľa chuti, opcia)
  • Pšeničná múka na obalenie
  • 1 vajce (na obalenie)
  • Strúhanka (na obalenie)

Postup:

  1. Príprava pečene: Bravčovú pečeň dôkladne umyjeme a osušíme. Odstránime prípadné blany a žilky. Následne ju nakrájame na plátky hrubé približne 1 cm.

  2. Plnenie: V miske si nakrájame šunku, syr a kapie na malé kocky. Cibuľu a cesnak tiež nasekáme najemno. V panvici zahrejeme olivový olej a osmahneme cibuľu a cesnak do zlatista. Potom pridáme nakrájanú šunku, syr a kapie. Zmes dobre premiešame a odstavíme z ohňa.

  3. Plnenie pečene: Plátky bravčovej pečene osolíme a okoreníme z oboch strán. Na každý plátok položíme lyžicu plnky a opatrne zrolujeme. Zrolovanú pečeň zabezpečíme špagátikom alebo na koncoch prichytíme párkami na drevo.

  4. Obalovanie: Pripravíme si tri misky: jednu s múkou, druhú s rozšľahaným vajcom a tretiu so strúhankou. Plnené rolky najprv obalíme v múke, potom v vajci a nakoniec v strúhanke.

  5. Smaženie: V panvici zahrejeme olej a opatrne vyprážame rolky na stredne silnom ohni, kým nie sú zlatohnedé a chrumkavé z oboch strán. Môžete ich tiež piecť v rúre pri teplote 180 °C približne 20-25 minút.

  6. Servírovanie: Hotové rolky podávame s obľúbenou prílohou, ako sú zemiaky, ryža alebo čerstvý šalát. Môžeme ozdobiť čerstvými bylinkami.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *