Určite sa toto jedlo javí ako chutná kombinácia! Tu je recept pre bravčovú pečeň plnenú šunkou, syrom a kapiou:
Suroviny:
- 500 g bravčovej pečene
- 200 g šunky
- 150 g syra (napríklad eidam, gauda alebo parenica)
- 1 veľká paprika
- soľ a čierne korenie podľa chuti
- 2 polievkové lyžice oleja
Bravčová pečeň plnená šunkou, syrom a kapiou
Postup:
- Bravčovú pečeň si najskôr našúpeme, aby sme vytvorili malé vrecko pre náplň. Opláchneme ju pod tečúcou vodou a osušíme papierovou utierkou.
- Šunku nakrájame na tenké plátky a syr na malé kocky. Papriku umyjeme, vyrežeme semienka a nakrájame ju na tenké prúžky.
- Do vrecka v bravčovej pečeni vložíme plátky šunky, kocky syra a prúžky papriky. Trochu posolíme a okoreníme podľa chuti.
- V panvici zohrejeme olej a pečeň v ňom opečieme z oboch strán, kým nezískajú peknú zlatohnedú farbu. Potom znížime teplotu a pokryté panvicu necháme dopekávať asi 10-15 minút.
- Hotovú pečeň necháme chvíľu odpočívať, aby sa mäso stiahlo a šťava si rozložila. Potom ju nakrájame na plátky a podávame napríklad s opečenými zemiakmi alebo šalátom.
Dúfam, že si pochutnáte na tejto jedinečnej kombinácii chutí!