Určite sa toto jedlo javí ako chutná kombinácia! Tu je recept pre bravčovú pečeň plnenú šunkou, syrom a kapiou:

Suroviny:

  • 500 g bravčovej pečene
  • 200 g šunky
  • 150 g syra (napríklad eidam, gauda alebo parenica)
  • 1 veľká paprika
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 2 polievkové lyžice oleja

 

Bravčová pečeň plnená šunkou, syrom a kapiou

Postup:

  1. Bravčovú pečeň si najskôr našúpeme, aby sme vytvorili malé vrecko pre náplň. Opláchneme ju pod tečúcou vodou a osušíme papierovou utierkou.
  2. Šunku nakrájame na tenké plátky a syr na malé kocky. Papriku umyjeme, vyrežeme semienka a nakrájame ju na tenké prúžky.
  3. Do vrecka v bravčovej pečeni vložíme plátky šunky, kocky syra a prúžky papriky. Trochu posolíme a okoreníme podľa chuti.
  4. V panvici zohrejeme olej a pečeň v ňom opečieme z oboch strán, kým nezískajú peknú zlatohnedú farbu. Potom znížime teplotu a pokryté panvicu necháme dopekávať asi 10-15 minút.
  5. Hotovú pečeň necháme chvíľu odpočívať, aby sa mäso stiahlo a šťava si rozložila. Potom ju nakrájame na plátky a podávame napríklad s opečenými zemiakmi alebo šalátom.

Dúfam, že si pochutnáte na tejto jedinečnej kombinácii chutí!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *