Tu máte recept na pirôžky s mletým mäsom:
Suroviny:
- 500 g mletej hovädziej alebo bravčovej fašírky
- 1 cibuľa, jemne nakrájaná
- 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
- 2 vajcia
- 1/2 šálky mlieka
- 2 lyžice strúhanky
- 2 lyžice nasekaných petržlenových vňatek
- soľ a korenie podľa chuti
- 1 balíček listkového cesta
Pirôžky s mletým mäsom
Postup:
- Rozohrejte rúru na 180 °C.
- V miske zmiešajte mleté mäso, nakrájanú cibuľu, cesnak, vajcia, mlieko, strúhanku a petržlenové vňatky. Dochutte soľou a korením podľa chuti.
- Na pomúčenom povrchu rozvaľkajte listkové cesto na hrúbku približne 0,5 cm.
- Pomocou pohárika alebo výkrojnica vyrežte kruhy zo cesta.
- Na každý kruh položte lyžicu mletého mäsa a zatvorte pirôžok. Pomôžte si prstami alebo widličkou a dobre zalepte okraje.
- Varte vriacu vodu vo veľkom hrnci a do vriacej vody vkladajte pirôžky. Varíme 10-15 minút, kým nezískajú vodový povlak.
- Vyjmite pirôžky z hrnca a nechajte ich odkvapkať. Potom ich uložte na plech vystlaný pergamenovým papierom a pečte vo vyhriatej rúre asi 20-25 minút, kým nebudú zlaté a pekné.
Podávajte teplé s omáčkou podľa vlastného výberu. Dobrú chuť!