Pirôžky s mletým mäsom

Tu máte recept na pirôžky s mletým mäsom:

Suroviny:

  • 500 g mletej hovädziej alebo bravčovej fašírky
  • 1 cibuľa, jemne nakrájaná
  • 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
  • 2 vajcia
  • 1/2 šálky mlieka
  • 2 lyžice strúhanky
  • 2 lyžice nasekaných petržlenových vňatek
  • soľ a korenie podľa chuti
  • 1 balíček listkového cesta

 

Pirôžky s mletým mäsom

Postup:

  1. Rozohrejte rúru na 180 °C.
  2. V miske zmiešajte mleté mäso, nakrájanú cibuľu, cesnak, vajcia, mlieko, strúhanku a petržlenové vňatky. Dochutte soľou a korením podľa chuti.
  3. Na pomúčenom povrchu rozvaľkajte listkové cesto na hrúbku približne 0,5 cm.
  4. Pomocou pohárika alebo výkrojnica vyrežte kruhy zo cesta.
  5. Na každý kruh položte lyžicu mletého mäsa a zatvorte pirôžok. Pomôžte si prstami alebo widličkou a dobre zalepte okraje.
  6. Varte vriacu vodu vo veľkom hrnci a do vriacej vody vkladajte pirôžky. Varíme 10-15 minút, kým nezískajú vodový povlak.
  7. Vyjmite pirôžky z hrnca a nechajte ich odkvapkať. Potom ich uložte na plech vystlaný pergamenovým papierom a pečte vo vyhriatej rúre asi 20-25 minút, kým nebudú zlaté a pekné.

Podávajte teplé s omáčkou podľa vlastného výberu. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *