Králičia soľanka

Králičia soľanka, tiež známa ako králičia polievka, je tradičný slovenský pokrm, ktorý sa pripravuje z králičieho mäsa. Tu je jednoduchý recept na králičiu soľanku:

Suroviny:

  • 1 kg králičieho mäsa
  • 2 cibule
  • 2 mrkvy
  • 2 stonky zeleru
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžica masla
  • 2 lyžice hladkej múky
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • vňať petržlenovej vňate

 

Králičia soľanka

Postup:

  1. Na panvici rozpáľte maslo a opečte naňom na kocky nakrájané králičie mäso, kým nezískajú zlatistú farbu.
  2. V hrnci zohrejte trochu oleja a opečte naňom na koleská nakrájanú cibuľu, mrkvu a zeler, kým nezmäknú.
  3. Pridajte opečené králičie mäso do hrnca a zalejte ho vodou.
  4. Premiešajte a nechajte všetko variť na miernom ohni asi 1 hodinu, kým mäso nie je mäkké.
  5. V miske zmiešajte hladkú múku s trochou vody, aby ste vytvorili záprašku.
  6. Do hrnca pridajte záprašku a varíme ešte ďalších 15 minút, kým polievka nezhustne.
  7. Polievku dochuťte soľou, korením a nasekaným cesnakom.
  8. Podávajte s posypanou čerstvou petržlenovou vňatou.

Dúfam, že vám tento recept pomôže pri príprave chutnej a tradičnej králičej soľanky! Ak máte ďalšie otázky, neváhajte sa opýtať.

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *