Šťavnaté kuracie plátky ako moje naj.
- kuracie plátky
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- 2 lyžice masla
- 2 lyžice olivového oleja
- 4 strúčiky cesnaku, jemne nasekaného
- 1 lyžička čerstvej nasekanej rozmaríny
- 1 lyžička čerstvej nasekanej šalvie
- 1/2 šálky kuracieho vývaru
- 1/4 šálky bieleho vína (voliteľné)
- Šťava z 1 citróna
- 2 lyžice medu
- 2 lyžice nasekanej čerstvej petržlenovej vňate
Šťavnaté kuracie plátky
Rozohrejte maslo a olivový olej na panvici na strednom ohni. Položte kuracie plátky do panvice a smažte ich asi 4-5 minút z oboch strán, kým nebudú zlatohnedé a prsia budú dobre upečené. Potom ich vyberte z panvice a nechajte stranou.
Do tej istej panvice pridajte nasekaný cesnak, rozmarín a šalviu. Smažte ich, kým nezačnú voňať.
Pridajte kurací vývar, biele víno (ak používate), šťavu z citróna a med do panvice. Premiešajte a nechajte omáčku variť asi 5-7 minút, kým sa zhustí.
Vráťte kuracie plátky späť do panvice s omáčkou. Podusťte ich v omáčke asi 2-3 minúty, aby sa prepojili s chuťou glazúry.
Posypte nasekanou petržlenovou vňaťou na ozdobu.
Servírujte teplé, plné šťavnatosti a aromatických bylín.
Týmto spôsobom by ste mali byť schopní pripraviť skvelé šťavnaté kuracie plátky s bylinkovou glazúrou. Dobrú chuť!