Šťavnaté kuracie plátky

Šťavnaté kuracie plátky ako moje naj.

  • kuracie plátky
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 2 lyžice masla
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 4 strúčiky cesnaku, jemne nasekaného
  • 1 lyžička čerstvej nasekanej rozmaríny
  • 1 lyžička čerstvej nasekanej šalvie
  • 1/2 šálky kuracieho vývaru
  • 1/4 šálky bieleho vína (voliteľné)
  • Šťava z 1 citróna
  • 2 lyžice medu
  • 2 lyžice nasekanej čerstvej petržlenovej vňate

Šťavnaté kuracie plátky

Rozohrejte maslo a olivový olej na panvici na strednom ohni. Položte kuracie plátky do panvice a smažte ich asi 4-5 minút z oboch strán, kým nebudú zlatohnedé a prsia budú dobre upečené. Potom ich vyberte z panvice a nechajte stranou.

Do tej istej panvice pridajte nasekaný cesnak, rozmarín a šalviu. Smažte ich, kým nezačnú voňať.

Pridajte kurací vývar, biele víno (ak používate), šťavu z citróna a med do panvice. Premiešajte a nechajte omáčku variť asi 5-7 minút, kým sa zhustí.

Vráťte kuracie plátky späť do panvice s omáčkou. Podusťte ich v omáčke asi 2-3 minúty, aby sa prepojili s chuťou glazúry.

Posypte nasekanou petržlenovou vňaťou na ozdobu.

Servírujte teplé, plné šťavnatosti a aromatických bylín.

Týmto spôsobom by ste mali byť schopní pripraviť skvelé šťavnaté kuracie plátky s bylinkovou glazúrou. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *