Recept na krkovicku s krupotom a hráškovým pyré po slovensky:
Suroviny:
- 4 kúsky krkovice
- soľ a čierne korenie podľa chuti
- 2 lyžice rastlinného oleja
- 1 cibuľa, jemne nakrájaná
- 2 strúčiky cesnaku, jemne nakrájané
- 2 hrnčeky krupice
- 4 hrnčeky vody
- 2 hrnčeky mrazeného hrášku
- 1 lyžica masla
Krkovička s krupotom a hráškovým pyré
Postup:
- Krkovice okoreníme soľou a čiernym korením z oboch strán.
- Na panvici zohrejeme olej a opražíme cibuľu a cesnak do zlatista.
- Pridáme krkovice a opečieme ich z oboch strán, kým nezískajú peknú zlatohnedú farbu.
- Do hrnca dáme krupicu a zalijeme vodou. Pridáme soľ a necháme variť, kým krupica nevstrebá vodu.
- V ďalšom hrnci uvaríme hrášok podľa návodu na obale.
- Uvarený hrášok scedíme a prelejeme vodou, aby sa opláchol.
- V hrnci s krupicou pridáme maslo a dobre premiešame, aby sme získali krémovú konzistenciu.
- Na tanier dáme porciu krkovice a vedľa nej servírujeme hráškové pyré.
- Podávame ešte horúce.
Môžete si doplniť porciu zeleniny alebo šalátu podľa vlastného výberu. Dobrú chuť!