Recept na krkovicku s krupotom a hráškovým pyré po slovensky:

Suroviny:

  • 4 kúsky krkovice
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 2 lyžice rastlinného oleja
  • 1 cibuľa, jemne nakrájaná
  • 2 strúčiky cesnaku, jemne nakrájané
  • 2 hrnčeky krupice
  • 4 hrnčeky vody
  • 2 hrnčeky mrazeného hrášku
  • 1 lyžica masla

 

Krkovička s krupotom a hráškovým pyré

Postup:

  1. Krkovice okoreníme soľou a čiernym korením z oboch strán.
  2. Na panvici zohrejeme olej a opražíme cibuľu a cesnak do zlatista.
  3. Pridáme krkovice a opečieme ich z oboch strán, kým nezískajú peknú zlatohnedú farbu.
  4. Do hrnca dáme krupicu a zalijeme vodou. Pridáme soľ a necháme variť, kým krupica nevstrebá vodu.
  5. V ďalšom hrnci uvaríme hrášok podľa návodu na obale.
  6. Uvarený hrášok scedíme a prelejeme vodou, aby sa opláchol.
  7. V hrnci s krupicou pridáme maslo a dobre premiešame, aby sme získali krémovú konzistenciu.
  8. Na tanier dáme porciu krkovice a vedľa nej servírujeme hráškové pyré.
  9. Podávame ešte horúce.

Môžete si doplniť porciu zeleniny alebo šalátu podľa vlastného výberu. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *