Bravčové karé na prírodno s volským okom

Dnes si pochutnáme na dobrom poctivom mäso, ktoré si pripravíme na prírodno.
Ja som k nemu pridala aj dobré volské oko. Nech tam máme aj nejaké spestrenie.

Bravčové karé na prírodno s volským okom

Suroviny:

  • 4 kúsky bravčového karé (cca 200 g každý)
  • 2 veľké cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 4 vajcia (volské oká)
  • 2 lyžice oleja
  • soľ podľa chuti
  • čierne korenie podľa chuti
  • mletá sladká paprika podľa chuti

Postup:

  1. Bravčové karé opláchnite pod studenou vodou a osušte kuchynským utierkou.
  2. Cibuľu a cesnak ošúpajte a nakrájajte na jemné kúsky.
  3. V hrnci zahrejte olej a potom pridajte cibuľu a cesnak. Orestujte ich do zlatista.
  4. Na cibuľu a cesnak pridajte bravčové karé a orestujte ich zo všetkých strán, až kým nezískajú zlatistú farbu.
  5. Pridajte soľ, čierne korenie a sladkú papriku podľa chuti.
  6. Prikryte hrniec a nechajte karé dusiť na miernom ohni približne 40 minút, alebo kým nebude mäso mäkké a šťavnaté.
  7. Volské oká roztrhnite a jemne posolte.
  8. Po 40 minútach do hrnca opatrne pridajte volské oká, prikryte hrniec a nechajte karé s volskými okami dusiť ešte ďalších 5 až 7 minút, až kým sa vajcia neuvária.
  9. Pred podávaním nechajte dochutiť.
Poznámka:

Tradične sa bravčové karé na prírodno podáva s dusenou ryžou alebo zemiakovou kašou a zeleninovým šalátom. Môžete si ho však podávať aj s akýmkoľvek ďalším prílohou podľa vašej chuti. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *