Králik na kyslo

Recept na králika na kyslo:

Suroviny:

  • 1 králik (rozporcovaný na kúsky)
  • 2 cibule (nakrájané na tenké plátky)
  • 3 strúčiky cesnaku (jemne nakrájané)
  • 2 lyžice hladkej múky
  • 200 ml smotany na varenie
  • 200 ml mäsového vývaru
  • 2 lyžice horčice
  • 2 lyžičky octu
  • soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
  • olej na smaženie

 

Králik na kyslo

Postup:

  1. Kúsky králika opláchnite pod tečúcou vodou a osušte papierovou utierkou.
  2. V hrnci na strednom ohni zohrejte olej. Pridajte cibuľu a cesnak a opáľajte ich, kým nebudú mäkké a zlatisté.
  3. Vložte kúsky králika a opražte ich zo všetkých strán, kým nebudú mierne zhnitne.
  4. Pridajte múku a opatrne ju vmiešajte do zmesi, aby nevznikli hrudky.
  5. Znížte teplotu a postupne pridávajte smotanu a vývar. Za stáleho miešania nechajte zmes zovrieť.
  6. Primiešajte horčicu, ocot, soľ a korenie a varíte 10-15 minút, kým sa omáčka na králikovi nezhustne.
  7. Podávajte s dusenou ryžou, haluškami alebo knedľou.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *