Na prípravu kuracích dolných stehien podľa tradície vo väčšine slovenských domácností je najlepšie použiť tieto ingrediencie:
– 4 kuracie dolné stehná
– soľ
– korenie
– sladká paprika
– cesnak
– olej
Kuracie dolné stehná
Postup:
1. Kuracie stehná umyte pod tečúcou vodou a dobre osušte papierovým obrúskom.
2. V mise zmiešajte soľ, korenie, sladkú papriku a mletý cesnak. Túto koreninovú zmes použite na natretie kuracích stehien zo všetkých strán.
3. Na rozpálenú panvicu nalejte olej a nechajte ho rozpáliť. Na rozpálený olej položte kuracie stehná a za stáleho obracania ich opečte z každej strany, až kým nebudú pekne zlatisté.
4. Po upečení ich vložte do predhriatej rúry a nechajte dopekať asi 20-30 minút pri teplote okolo 180 stupňov.
5. Podávajte s prílohou podľa vašich preferencií, napríklad s vareným zemiakovým pyré a zeleninovým šalátom.
Dobrú chuť!