Klobásková krkovička fotorecept.
Ingrediencie:
- 4 kusy klobások
- 4 plátky slaniny
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 lyžica oleja
- 1 lyžica horčice
- 1 lyžica medu
- 1 lyžička worcesterskej omáčky
- soľ a korenie podľa chuti
Klobásková krkovička fotorecept
Postup:
- Klobásy nakrájame na kolieska.
- Cibuľu a cesnak nakrájame na malé kúsky.
- Na panvici rozohrejeme olej a orestujeme cibuľu a cesnak, kým nezhnednú.
- Pridáme slaninu a klobásy a opečieme ich zo všetkých strán.
- Do panvice pridáme horčicu, med, worcesterskú omáčku, soľ a korenie. Dobre premiešame.
- Varejme ešte asi 5-7 minút, kým neodparí voda z klobások.
- Podávame s pečivom alebo zemiakmi.
Dobrú chuť!
2)
Ingrediencie:
- 500 g bravčovej krkovičky
- 100 g údenej klobásy (napr. klobásy typu debrecín)
- 1 cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice olivového oleja alebo masla
- 1 čajová lyžička sladkej papriky
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- 1 čajová lyžička sušeného oregana (neobligátne)
- 200 ml šľahačkovej smotany (alebo zakysanej smotany)
- Čerstvá petržlenová vňať na posypanie
Postup:
-
Príprava surovín: Krkovičku umyjeme a osušíme. Potom ju nakrájame na hrubšie plátky alebo kocky. Údenú klobásu nakrájame na kolieska a cibuľu na malé kocky. Cesnak nasekáme na jemno.
-
Smaženie: V hlbšej panvici alebo hrnci rozohrejeme olivový olej alebo maslo na strednom ohni. Pridáme nakrájanú cibuľu a restujeme do zlatista. Potom pridáme cesnak a krátko smažíme, aby nezhnedol.
-
Pridanie mäsa: Do panvice pridáme nakrájanú krkovičku. Osolíme, okoreníme čiernym korením a pridáme sladkú papriku a oregano. Smažíme, kým mäso nezhnedne.
-
Pridanie klobásy: Pridáme nakrájanú klobásu a všetko spolu restujeme ďalších 5–7 minút, aby sa chute spojili.
-
Pridanie smotany: Znížime teplotu a do panvice vlejeme smotanu. Dobre premiešame, necháme zovrieť a potom dusíme na miernom ohni približne 10–15 minút, kým sa mäso neprepečie a omáčka zhustne.
-
Podávanie: Klobáskovú krkovičku podávame najlepšie s knedľou, zemiakmi alebo ryžou. Pred podávaním posypeme nasekanou čerstvou petržlenovou vňaťou.
Dobrú chuť!