Klobásková krkovička (fotorecept) 

Klobásková krkovička fotorecept.

Ingrediencie:

  • 4 kusy klobások
  • 4 plátky slaniny
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžica oleja
  • 1 lyžica horčice
  • 1 lyžica medu
  • 1 lyžička worcesterskej omáčky
  • soľ a korenie podľa chuti

 

Klobásková krkovička fotorecept

Postup:

  1. Klobásy nakrájame na kolieska.
  2. Cibuľu a cesnak nakrájame na malé kúsky.
  3. Na panvici rozohrejeme olej a orestujeme cibuľu a cesnak, kým nezhnednú.
  4. Pridáme slaninu a klobásy a opečieme ich zo všetkých strán.
  5. Do panvice pridáme horčicu, med, worcesterskú omáčku, soľ a korenie. Dobre premiešame.
  6. Varejme ešte asi 5-7 minút, kým neodparí voda z klobások.
  7. Podávame s pečivom alebo zemiakmi.

Dobrú chuť!

 

2)

Ingrediencie:

  • 500 g bravčovej krkovičky
  • 100 g údenej klobásy (napr. klobásy typu debrecín)
  • 1 cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice olivového oleja alebo masla
  • 1 čajová lyžička sladkej papriky
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 1 čajová lyžička sušeného oregana (neobligátne)
  • 200 ml šľahačkovej smotany (alebo zakysanej smotany)
  • Čerstvá petržlenová vňať na posypanie

Postup:

  1. Príprava surovín: Krkovičku umyjeme a osušíme. Potom ju nakrájame na hrubšie plátky alebo kocky. Údenú klobásu nakrájame na kolieska a cibuľu na malé kocky. Cesnak nasekáme na jemno.

  2. Smaženie: V hlbšej panvici alebo hrnci rozohrejeme olivový olej alebo maslo na strednom ohni. Pridáme nakrájanú cibuľu a restujeme do zlatista. Potom pridáme cesnak a krátko smažíme, aby nezhnedol.

  3. Pridanie mäsa: Do panvice pridáme nakrájanú krkovičku. Osolíme, okoreníme čiernym korením a pridáme sladkú papriku a oregano. Smažíme, kým mäso nezhnedne.

  4. Pridanie klobásy: Pridáme nakrájanú klobásu a všetko spolu restujeme ďalších 5–7 minút, aby sa chute spojili.

  5. Pridanie smotany: Znížime teplotu a do panvice vlejeme smotanu. Dobre premiešame, necháme zovrieť a potom dusíme na miernom ohni približne 10–15 minút, kým sa mäso neprepečie a omáčka zhustne.

  6. Podávanie: Klobáskovú krkovičku podávame najlepšie s knedľou, zemiakmi alebo ryžou. Pred podávaním posypeme nasekanou čerstvou petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *