Suroviny:
– 2 šálky červenej šošovice
– 1 veľká cibuľa, nasekaná
– 2 strúčiky cesnaku, nasekané
– 2 mrkvy, nasekané
– 2 zemiaky, nakrájané na kocky
– 1 lyžica olivového oleja
– 1 lyžica mletej sladkej papriky
– 1 lyžička mletej rasce
– soľ a čierne korenie podľa chuti
– 1 liter zeleninového vývaru
– 400 ml paradajkových krúp

 

Červená šošovicová polievka – Recept

Postup:
1. V hrnci rozohrejte olivový olej a osmahnite na ňom cibuľu a cesnak, kým nezmäknú.
2. Pridajte mrkvu, zemiaky, šošovicu, mletú sladkú papriku, mletú rascu, soľ a korenie.
3. Nalejte zeleninový vývar a paradajkové krúpy a nechajte variť 30-40 minút, kým zelenina a šošovica nie sú mäkké.
4. Polievku prelejte do mixéra a rozmixujte, až kým nie je hladká.
5. Podávajte teplú so čerstvým chlebom.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *