Švajčiarska jačmenná polievka (Graubunder Gerstensuppe)

Švajčiarska jačmenná polievka (Graubündner Gerstensuppe).

  • Toto tradicionálne švajčiarske jedlo je známe pre svoju bohatú chuť a jednoduché prípravu. Tu je recept, ktorý vám pomôže si vychutnať Švajčiarsku jačmennú polievku, známu tiež ako Graubündner Gerstensuppe.

Prísady:

  • 1 cibuľa, jemne nasekaná
  • 2 mrkvy, na kolieska nakrájané
  • 2 stonky zeleru, na kúsky nakrájané
  • 200 g hovädzieho mäsa, na kocky nakrájané
  • 1 šálka jačmenných vločiek
  • 1 liter hovädzieho vývaru
  • soľ a korenie podľa chuti
  • čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie

 

Švajčiarska jačmenná polievka (Graubunder Gerstensuppe)

Postup:

  1. V hrnci, s malým množstvom oleja, orestujte cibuľu, mrkvu a zeler, kým nezmäknú.
  2. Pridajte hovädzie mäso a orestujte ho dozlatista.
  3. Do hrnca pridajte jačmenné vločky a hovädzí vývar.
  4. Dajte zmes prevrieť a potom znižte teplotu na strednú a varíme, kým mäso a jačmenné vločky nie sú mäkké, asi 30-40 minút.
  5. Osolte a okoreňte podľa chuti.
  6. Polievku servírujte s čerstvou petržlenovou vňaťou na ozdobenie.

Vychutnajte si túto švajčiarsku jačmennú polievku ako sýty a zdravý hlavný jedlo alebo doplnok k jedlu. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *