Fazuľové struky a polievka na kyslo

Tu je recept na fazuľovú polievku na kyslo:

Suroviny:

  • 250 g fazule (môžete použiť konzervovanú fazuľu alebo namočenú suchú fazuľu)
  • 1 veľká cibuľa, nasekaná
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 2 lyžice oleja
  • 1 lyžička mletej sladkej papriky
  • 1 lyžička mletej korenia (napr. korenie na fazuľu)
  • 1 lyžička sušeného majoránu
  • 1 lyžička octu
  • soľ a korenie podľa chuti
  • kyslá smotana na servírovanie
  • kôpor na ozdobenie

 

Fazuľové struky a polievka na kyslo

Postup:

  1. Ak používate suchú fazuľu, najprv ju namočte cez noc a potom ju varíme až kým nebude mäkká. Ak používate konzervovanú fazuľu, môžete preskočiť tento krok.
  2. Rozohrejte olej v hrnci a orestujte cibuľu a cesnak dozlatista.
  3. Pridajte mletú papriku a korenie a premiešajte.
  4. Pridajte fazuľu a premiešajte, aby sa ingrediencie spojili.
  5. Pridajte dostatočné množstvo vody, aby ste získali žiadanú konzistenciu polievky (približne 4 šálky). Môžete pridať viac vody, ak ju chcete tekutejšiu.
  6. Pridajte majorán a ocot a podľa chuti osolte a okorente.
  7. Polievku varíme na miernom ohni asi 15-20 minút, aby sa všetky chute spojili a fazuľa zmäkla.
  8. Podávajte fazuľovú polievku s lyžičkou kyslej smotany a ozdobte kôprom.

Dúfam, že vám chutí!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *