Tu máte recept na feniklovú kremovú polievku:
Ingrediencie:
- 2 veľké fenikly
- 1 veľká cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 zemiaky
- 1 liter zeleninového vývaru
- 200 ml smotany na varenie
- soľ a korenie podľa chuti
- olivový olej
Féniklová kremová polievka
Postup:
- Fenikly ošúpeme, nakrájame na menšie kúsky a opražíme ich na panvici s trochou olivového oleja, kým nezačnú mierne hnedeť.
- Cibuľu nakrájame na malé kúsky, cesnak nasekáme a zemiaky olúpeme a nakrájame na kocky.
- V hrnci rozohrejeme trochu olivového oleja a orestujeme cibuľu a cesnak, kým sa zľahka nepozlátnu.
- Pridáme nakrájané zemiaky a opražené fenikly. Osolíme a okoreníme podľa chuti.
- Zalejeme zeleninovým vývarom a necháme variť, kým sa zemiaky zmäknú (asi 20-25 minút).
- Všetko rozmixujeme na hladký krém pomocou mixéra.
- Pridáme smotanu na varenie a dobre premiešame.
- Stavte späť na sporák a pomaly zohrejte bez varu.
- Podávajte teplé a ozdobte vyprážanými rezancami alebo čerstvými bylinkami.
Dúfam, že vám táto receptúra pomôže pri príprave skvelej feniklovej kremovej polievky! Dobrú chuť!