feniklova kremova polievka

Tu máte recept na feniklovú kremovú polievku:

Ingrediencie:

  • 2 veľké fenikly
  • 1 veľká cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 zemiaky
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • 200 ml smotany na varenie
  • soľ a korenie podľa chuti
  • olivový olej 

 

Féniklová kremová polievka

Postup:

  1. Fenikly ošúpeme, nakrájame na menšie kúsky a opražíme ich na panvici s trochou olivového oleja, kým nezačnú mierne hnedeť.
  2. Cibuľu nakrájame na malé kúsky, cesnak nasekáme a zemiaky olúpeme a nakrájame na kocky.
  3. V hrnci rozohrejeme trochu olivového oleja a orestujeme cibuľu a cesnak, kým sa zľahka nepozlátnu.
  4. Pridáme nakrájané zemiaky a opražené fenikly. Osolíme a okoreníme podľa chuti.
  5. Zalejeme zeleninovým vývarom a necháme variť, kým sa zemiaky zmäknú (asi 20-25 minút).
  6. Všetko rozmixujeme na hladký krém pomocou mixéra.
  7. Pridáme smotanu na varenie a dobre premiešame.
  8. Stavte späť na sporák a pomaly zohrejte bez varu.
  9. Podávajte teplé a ozdobte vyprážanými rezancami alebo čerstvými bylinkami.

Dúfam, že vám táto receptúra pomôže pri príprave skvelej feniklovej kremovej polievky! Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *