Potrebujeme:

– 1 cibuľa
– 2 mrkvy
– 2 zemiaky
– 500 g kuracieho mäsa
– 1 liter vývaru
– soľ, korenie, mletá paprika, petržlen na dochutenie
– olej na opraženie

 

Kuracia polievka – Varecha

Postup:

1. Cibuľu očistíme a nakrájame na drobné kocky. Mrkvu a zemiaky očistíme a nakrájame na menšie kocky.
2. Kuracie mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na menšie kúsky.
3. V hrnci na oleji opražíme cibuľu, pridáme kuracie mäso a opražíme do zlatista.
4. Pridáme mrkvu, zemiaky a orestujeme spolu.
5. Zalejeme vývarom a necháme variť, kým zelenina nezmäkne.
6. Dochutíme soľou, korením a mletou paprikou podľa chuti.
7. Na záver pridáme nasekaný petržlen a necháme prevrieť.
8. Hotovú kuraciu polievku podávame teplú.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *