Hrachová polievka

Hrachová polievka, alebo takisto známa ako hrachový krém, je výborná a sýta polievka, ktorá sa v našej kuchyni pravidelne objavuje. Má bohatú chuť a je plná bielkovín, vlákniny a živín.

Na prípravu hrachovej polievky budete potrebovať:

  • 250 g zeleného hrachu (čerstvého alebo mrazeného)
  • 1 cibuľu
  • 2 mrkvy
  • 2 zemiaky
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • soľ, čierne korenie a iné korenie podľa chuti
  • olej na opraženie

 

Hrachová polievka

Postup:

  1. Hrášok si opláchnite pod tečúcou vodou a nechajte na chvíľku odležať.
  2. Na hrnci rozohrejte olej a pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak. Opražte ich, kým nezačnú zmäknúť.
  3. Pridajte nakrájané mrkvy a zemiaky a spolu s nimi aj orestrovaný hrášok. Opražte ich ešte pár minút.
  4. Zalejte zeleninovým vývarom a priveďte k varu. Potom znížte teplotu a nechajte polievku variť približne 20-30 minút, kým sa všetky zeleniny dôkladne uvaria.
  5. Odstavte polievku z ohňa a rozmixujte ju do hladkej konzistencie pomocou mixéra alebo šťavy.
  6. Dochutíme soľou, čiernym korením a inými koreninami podľa chuti. Ak je polievka príliš hustá, môžete pridať ešte trochu vývaru.

Hrachová polievka je výborná samotná, ale môžete ju aj doplniť kôpr

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *