Potrebujeme:

– 1 veľký karfiol
– 1 veľká cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 zemiak
– 1 liter zeleninovej vývary
– soľ, čierne korenie
– olej na smaženie

 

Karfiólová polievka Bonvivani

Postup:

1. Karfiol očistíme a nakrájame na menšie kúsky.
2. Na panvici rozohrejeme olej a orestujeme na ňom nasekanú cibuľu.
3. Pridáme nakrájaný cesnak a karfiol a restujeme ešte pár minút.
4. Zalejeme zeleninovým vývarom a pridáme nakrájaný zemiak.
5. Dusíme pokým zelenina nezmäkne.
6. Zhruba 15 minút povaríme a potom zmixujeme na hladkú konzistenciu.
7. Dochutíme soľou a korením podľa chuti.
8. Podávame teplú so čerstvým chlebom.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *