Fazuľová sladká polievka

Fazulova sladká polievka je tradičná slovenská jedlo, ktorá má sladko-kyslú chuť a je veľmi lahodná. Tu je jednoduchý recept na jej prípravu:

Ingrediencie:

  • 250 g fazule
  • 1 veľká cibuľa
  • 2 mrkvy
  • 2 zemiaky
  • 1 paradajka
  • 1 polievková lyžica hladkej múky
  • 2 polievkové lyžice oleja
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 1 malá hrstka mletého sladkého červeného korenia (opcionalne)
  • voda
  • 1 lyžička cukru
  • 1 lyžička octu (jablčný alebo vínny)

 

Fazuľová sladká polievka

Postup:

  1. Fazuľu pred použitím namočte na niekoľko hodín alebo cez noc do vody.
  2. V hrnci si rozohrejte olej a osmahnite na ňom jemne nakrájanú cibuľu.
  3. Pridajte do hrnca na kúsky nakrájanú mrkvu a zemiaky.
  4. Nechajte opražiť, a potom pridajte paradajku (nakrájanú na kocky) a podlejte vodou.
  5. Pridajte fazuľu, múku a premiešajte.
  6. Ochutnajte soľou, čiernym korením, sladkým červeným korením (ak používate) a lyžičkou cukru.
  7. Pridajte lyžičku octu pre zvýraznenie chuti.
  8. Pokryte hrniec a dusite na miernom ohni, kým sa fazuľa a zelenina úplne nesfunkčná.
  9. Polievka bude hotová, keď sa fazuľa a zelenina dobre uvary.
  10. Podávajte ju s kúskom chleba a ozdobte petržlenovou vňaťou na vrchu.

Dúfam, že tento recept vám pomôže pri príprave chutnej fazulovej sladkej polievky! Ak máte ešte nejaké ďalšie otázky alebo priania, stačí si napísať. Dobrú chuť!

 

2)

Fazuľová sladká polievka je jedným z tradičných jedál, ktoré prináša spojenie chutí a kultúrnej histórie. V tomto recepte sa pozrieme na jednoduchý spôsob, ako pripravit túto lahodnú polievku. Pripravte sa na to, že sa zamilujete do jej jedinečnej chuti!

Ingrediencie na fazuľovú sladkú polievku

Na prípravu fazuľovej sladkej polievky budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

  • 300 g bielej fazule
  • 1 liter vody
  • 200 g cukru
  • 2 lyžice masla
  • 1 vanilkový cukor
  • štipka soli
  • kakao alebo škorica na posypanie (podľa chuti)

Postup na prípravu polievky

1. Najprv si pripravíme fazuľu – dôkladne ju prepláchneme a namočíme na niekoľko hodín. Ideálne je nechať ju nasiaknuť cez noc.

2. Namočenú fazuľu uvaríme vo vode s trochou soli, až kým nebude mäkká. Zvyčajne to trvá okolo 40 minút.

3. Keď je fazuľa uvarená, pridáme maslo a cukor. Všetko dobre premiešame, aby sa cukor rozpustil. Potom pridáme vanilkový cukor a opäť zamiešame.

4. Polievku necháme variť ešte 10 minút, aby sa všetky chute spojili. Na konci môžeme ochutiť kakom alebo škoricou podľa vlastného gusta.

5. Hotovú polievku podávame teplú s čerstvým pečivom. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Jeden komentár

  1. Wera píše:

    Táto fazuľová polievka podľa tohto receptu je uzastná.Chutná veľmi.Odporučam si ju spraviť.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *