Kyslá zemiaková polievka s údeným mäsom

Jednou z možností je jednoduchá receptúra pre kyslú zemiakovú polievku s údeným mäsom. Tu je návod:

Prísady:

  • 500 g zemiakov (olúpaných a nakrájaných na kocky)
  • 1 cibuľa (jemne nasekaná)
  • 2 strúčiky cesnaku (jemne nasekané)
  • 200 g údeného mäsa (napríklad šunky alebo údeného rebierka)
  • 1 lyžica oleja
  • 1 lyžička mletej papriky
  • 1 lyžička sušeného majoránku
  • 1 liter vývaru (zeleninový alebo hovädzí)
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie na dochutenie
  • kyslá smotana na podávanie
  • čerstvé bylinky na ozdobenie 

 

Kyslá zemiaková polievka s údeným mäsom

Postup:

  1. V hrnci zahrejeme olej a pridáme cibuľu. Orestujeme ju do zlatista.
  2. Pridáme cesnak a orestujeme ho ešte chvíľu.
  3. Pridáme mletú papriku a majoránku a premiešame.
  4. Pridáme nakrájané zemiaky a údené mäso. Premiešame, aby sa všetko spojilo.
  5. Zalejeme vývarom a privedieme k varu.
  6. Po zovrení varíme na miernom ohni, kým sa zemiaky zmäknú (asi 15-20 minút).
  7. Ak je potrebné, dochutíme soľou a čiernym korením.
  8. Podávame polievku s lyžičkou kyslej smotany a posypeme čerstvými bylinkami.

Dúfam, že vám chutí táto kyslá zemiaková polievka s údeným masom!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *