Polievka z hlávkového šalátu

Na prípravu polievky z hlávkového šalátu budete potrebovať:

  • 1 hlávkový šalát
  • 1 cibuľu
  • 2 mrkvy
  • 2 zemiaky
  • 1 lyžicu masla
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • soľ a korenie podľa chuti

 

Polievka z hlávkového šalátu

Postup:

  1. Najskôr si očistite a nakrájajte zeleninu. Cibuľu nakrájajte na jemné kúsky, mrkvu a zemiaky ošúpte a nakrájajte na väčšie kúsky.
  2. Na rozohriatej panvici si roztopíte maslo a dusíte na ňom cibuľu do zmäknutia.
  3. Potom pridáte nakrájané mrkvu a zemiaky a orestujte ich asi 5 minút.
  4. Do hrnca si nalejte zeleninový vývar a pridajte dusenú zeleninu. Na miernom plameni povarte, kým sa zemiaky a mrkva neuvária.
  5. Medzitým si môžete pripraviť hlávkový šalát. Očistite ho od vnútorných listov a nakrájajte na tenké prúžky alebo na menšie kúsky.
  6. Hotovú polievku dochuťte soľou a korením podľa chuti.
  7. Pred podávaním pridajte do každej misy hrstičku nakrájaného hlávkového šalátu.

Táto polievka je osviežujúca a jednoduchá na prípravu. Môžete ju podávať ako samostatnú jedlo alebo ako predkrm. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *