Boršč je jedlá, ktorá pochádza z východnej Európy, konkrétne z Ruska. Je to tradičná polievka z cícerovej, alkálovovej alebo repovej základne, ktorá je obohatená o zeleninu a mäso (väčšinou hovädzie). Tu je jednoduchý recept na boršč:

Potrebné ingrediencie:
– 500 g hovädzieho mäsa (napríklad hovädzie stehno)
– 1 cibuľa
– 2 mrkvy
– 2 repy
– 2 zemiaky
– 1 paradajka
– 1 lyžica paradajkového pretlaku
– 1 lyžička kyslej smotany
– soľ a korenie podľa chuti
– olivový olej

 

Polievka boršč – Recept

Postup:
1. Mäso umyjte a nakrájajte na menšie kúsky. Cibuľu ošúpajte a nakrájajte na jemné kocky.
2. Do hrnca nalejte trochu olivového oleja a zohrejte ho. Vložte cibuľu a orestujte ju, kým nezhnivie.
3. Pridajte nakrájané mäso a orestujte ho zo všetkých strán, kým sa nezohnivie.
4. Pridajte nakrájané mrkvy, repu a zemiaky do hrnca. Zalejte vodou, tak aby všetka zelenina bola pokrytá.
5. Pridajte paradajky a paradajkový pretlak. Ochutnajte soľou a korením a pridajte podľa potreby.
6. Dajte hrniec na sporák a varíme na miernom ohni asi 30-40 minút, kým zelenina nie je mäkká a mäso mäkké a šťavnaté.
7. Po uvarení môžete polievku dochutiť podľa chuti soľou a korením. Ak chcete, môžete pridať lyžicu kyslej smotany do každej polievky pred podávaním.

Takto si pripravíte výbornú boršč polievku. Môžete ju servírovať s kúskami čerstvého chleba alebo s kyslou smotanou na vrchu. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *