Ingrediencie:
– 1 kg čerstvých rajčín
– 1 veľká cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 mrkva
– 1 zelená paprika
– 1 zemiak
– 1 lyžica oleja
– soľ, korenie, čerstvá petržlenová vňať

 

Paradajková polievka z čerstvých rajčín

Postup:
1. Rajčiny ošúpte, nakrájajte na kúsky a odstráňte semienka.
2. Na panvici s rozpálte olej a orestujte na ňom nakrájanú cibuľu, cesnak, mrkvu, papriku a zemiak.
3. Pridajte rajčiny a nechajte všetko spolu dusiť asi 10 minút.
4. Podlejte vodou alebo vývarom a nechajte varit ďalších 15-20 minút.
5. Zmiešajte všetko do hladka pomocou mixéra.
6. Osolte a okorente podľa chuti.
7. Pred podávaním ozdobte nasekanou petržlenovou vňaťou.

Takto pripravená paradajková polievka je vynikajúca, hlavne ak ju podáte s čerstvým pečivom. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *