Tekvicová polievka s maslovými kuriatkami

Tu je skvelý recept na tekvicovú polievku s maslovými kuriatkami:

Ingrediencie:

  • 1 väčšia tekvica, očistená a nakrájaná na kocky
  • 1 veľká cibuľa, nasekaná
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 4 šálky zeleninového vývaru
  • 1/2 čajovej lyžičky mletej škorice
  • 1/4 čajovej lyžičky mletého koriandra
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • 2 lyžice masla
  • 1 lyžica oleja
  • 1/2 šálky smotany na varenie
  • 1/4 šálky vlašských orechov, nasekaných
  • 4 kuriatkačie prsia
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti

 

Tekvicová polievka s maslovými kuriatkami

Postup:

  1. Vo veľkej hrnci rozohrejte maslo a olej na stredne silnom ohni. Pridajte cibuľu a cesnak a orestujte ich, kým cibuľa nezmäkne.
  2. Pridajte nakrájanú tekvicu a vývar. Prikryte hrniec a nechajte variť, kým tekvica nezmäkne, asi 20 minút.
  3. Vložte obsah hrnca do mixéra a rozmixujte hladkú konzistenciu. Vráťte späť do hrnca.
  4. Pridajte mletú škoricu a koriander. Ochutnajte soľou a čerstvo mletým čiernym korením a pridajte podľa potreby.
  5. Na pripravenie maslových kuriatiek: Prsia nakrájajte na plátky a posypte ich soľou a čerstvo mletým čiernym korením. Na rozohriatej panvici roztopíme kastról s maslom a opečieme kuriatka na zlatohnedú farbu z oboch strán.
  6. Vylejte smotanu na varenie do polievky a dôkladne premiešajte. Podávajte horúcu polievku v misách, ozdobenú maslovými kuriatkami a posypanú nasekanými vlašskými orechmi.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *