Tu je skvelý recept na tekvicovú polievku s maslovými kuriatkami:
Ingrediencie:
- 1 väčšia tekvica, očistená a nakrájaná na kocky
- 1 veľká cibuľa, nasekaná
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- 4 šálky zeleninového vývaru
- 1/2 čajovej lyžičky mletej škorice
- 1/4 čajovej lyžičky mletého koriandra
- Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
- 2 lyžice masla
- 1 lyžica oleja
- 1/2 šálky smotany na varenie
- 1/4 šálky vlašských orechov, nasekaných
- 4 kuriatkačie prsia
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
Tekvicová polievka s maslovými kuriatkami
Postup:
- Vo veľkej hrnci rozohrejte maslo a olej na stredne silnom ohni. Pridajte cibuľu a cesnak a orestujte ich, kým cibuľa nezmäkne.
- Pridajte nakrájanú tekvicu a vývar. Prikryte hrniec a nechajte variť, kým tekvica nezmäkne, asi 20 minút.
- Vložte obsah hrnca do mixéra a rozmixujte hladkú konzistenciu. Vráťte späť do hrnca.
- Pridajte mletú škoricu a koriander. Ochutnajte soľou a čerstvo mletým čiernym korením a pridajte podľa potreby.
- Na pripravenie maslových kuriatiek: Prsia nakrájajte na plátky a posypte ich soľou a čerstvo mletým čiernym korením. Na rozohriatej panvici roztopíme kastról s maslom a opečieme kuriatka na zlatohnedú farbu z oboch strán.
- Vylejte smotanu na varenie do polievky a dôkladne premiešajte. Podávajte horúcu polievku v misách, ozdobenú maslovými kuriatkami a posypanú nasekanými vlašskými orechmi.
Dobrú chuť!