Tu je recept na to, čo budete potrebovať:

Suroviny:

  • 500 g zemiakov
  • 1 cibuľa
  • 2 mrkvy
  • 1 petržlenový koreň
  • 1 kaleráb
  • 200 g kapusty zelenej (rašcová kapusta)
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžica mletej rašce
  • soľ a korenie podľa chuti
  • olej na dusenie
  • 2 litre vody
  • 2-3 lyžice kyslej smotany (na dochutenie)

 

Zemiakovo rascová polievka

Postup:

  1. Zemiaky, cibuľu, mrkvu, petržlenový koreň a kaleráb ocistite a nakrájajte na menšie kúsky.
  2. V hrnci rozohrejte olej a orestujte cibuľu a cesnak.
  3. Pridajte nakrájanú zeleninu a dusíme ju pár minút.
  4. Pridajte nasekanú kapustu, mletú rašcu, soľ a korenie. Všetko dobre premiešajte.
  5. Zalejte všetko vodou a nechajte variť, kým sa zelenina zjemní (~30 – 40 minút).
  6. Keď sú zemiaky a zelenina mäkké, polievku rozmixujte dohladka pomocou mixéra.
  7. Podľa chuti pridajte soľ, korenie a kyslú smotanu.
  8. Podávajte horúcu polievku s čerstvým chlebom alebo vekovkou.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *